Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Rooney vill lämna United: "Vi kommer inte att sälja"

Foto: Scanpix

Alex Ferguson och Wayne Rooney

Wayne Rooney petades i dagens match mot Swansea. Anledningen? Wayne Rooney har bett om att få lämna.

- Vi kommer inte att sälja honom säger Ferguson till Sky Sports efter matchen.

Alex Ferguson avtackades idag efter sina drygt 26 år som manager för Manchester United. Efter matchen höll han ett känslosamt tal där han tackade spelare, ledare och fans i klubben, men han avslöjade också att Wayne Rooney vill lämna klubben till sommaren – men att han inte är till salu.

- Jag tror inte att Rooney var sugen på att spela helt enkelt eftersom han har bett om att få lämna klubben. Vi vi kommer inte att släppa honom men han har varit lite frustrerad efter att ha blivit utbytt ett par gånger den senaste veckan, sa han till Sky Sports.

Många blev förvånade inför matchen då en fullt frisk Rooney inte ens fanns tillgänglig på Manchester Uniteds avbytarbänk.

- Jag tror att han vill tänka igenom saker och jag tror att det är en bra idé, säger Ferguson.

Rooney har tidigare varit i en liknande situation då han 2010 inte var sugen på att krita på ett nytt kontrakt. Den stormen blåste dock över efter några dagar då han skrev på ett nytt avtal.

27-åringen har två år kvar på sitt kontrakt och hans framtid i klubben är nu alltså högst osäker. Anledningarna som nämns till att en flytt skulle kunna vara aktuell är att Rooney ska vara missnöjd över att ofta få spela på fel position samt att hans frostiga förflutna med David Moyes också ska ha spelat in.

Publicerad 2013-05-12 kl 20:31
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons