Rooneys jubileum - snyggt mål i 300:e matchen

Det dröjde 60 minuter och krävdes en straffspark – men till sist fick Manchester United hål på Crystal Palace. Sedan ökade jubilaren Wayne Rooney på med ett snyggt volleymål till 2-0.

Manchester United ligger ju bara sexa i tabellen, långt ifrån toppstriden, och David Moyes har varit hårt kritiserad under hela säsongen. Även borta mot Crystal Palace började det lite knackigt, och United hade svårt att skapa klara målchanser. Men 15 minuter in i andra halvlek kom till sist 1-0.

Patrice Evra blev nedriven av Marouane Chamakh och domaren pekade på straffpunkten. Därifrån gjorde den stensäkre Robin van Persie inget misstag. Holländaren tryckte in ledningsmålet bakom en chanslös Juilián Speroni.

Och då kom islossningen i den tidigare så tillknäppta matchen. Först var Palace nära att kvittera vid ett par tillfällen, och sedan tryckte Wayne Rooney in en förfinad halvvolley i bortre krysset. Passningen kom från kanten och forwarden vek kroppen akrobatiskt innan han avlossade skottet som innebar 2-0. Ett hyfsat sätt att fira både sin 300:e ligamatch för klubben, och den alldeles färska kontraktsförlängningen till 2019.

Nästan direkt efter målet var van Persie nära att sätta 3-0, men hans vänsterskott träffade ribban.

Manchester United: De Gea; Smalling, Vidic, Ferdinand, Evra; Carrick, Fellaini; Mata, Rooney, Januzaj, van Persie

Crystal Palace: Speroni, Ward, Dann, Delaney, Parr, Puncheon, Jedinak, Ledley, Ince, Chamakh, Murray.

Publicerad 2014-02-22 kl 20:02