Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Rooneys nya superlön – fyra stora stark i minuten

Wayne Rooney går från att tjäna enormt mycket pengar till att tjäna bisarrt mycket pengar – hans nya kontrakt är värt hela 550 miljoner kronor.

Efter att tidigare ha fått klara sig på en knapp miljon kronor i veckan har nu Rooney efter att ha skrämt slag på Manchester United fått en rejäl löneförhöjning.

Rooneys nya kontrakt är värt 50 miljoner pund, motsvarande ungefär 550 miljoner kronor – och kommer att betala honom nära två miljoner kronor i veckan. Så nu kan han antagligen köpa det där han alltid drömt om, vad det än må vara. Utom lycka, det ska enligt uppgifter till fotbollskanalen.se inte gå att köpa för pengar.

För att sätta Rooneys lön i perspektiv så kan vi jämföra med låt säga en lärare som har 25 000 kronor i månaden, det vill säga 300 000 kronor i årslön. För att tjäna ihop till en av Rooneys årslöner skulle denna lärare behöva jobba i drygt 366 år – fast det är klart, lärare har ju lång semester så det är kanske inte så farligt.

Rooney drar på sitt nya kontrakt in cirka 12 731 kronor i timmen – dygnet runt, sju dagar i veckan – 52 veckor om året. Det innebär att om Rooney blir törstig eller ölsugen så räcker pengarna till fyra stora stark a 53 kronor i minuten, dygnet runt.

Men trots detta är han inte bäst betald i Premier League, det är Yaya Toure. Citys mittfältare drar in drygt en halvmiljon kronor mer än Rooney. Varje vecka.

Publicerad 2010-10-22 kl 19:36
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons