Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Roy Hodgson hyllas av tränarna: Vore perfekt som förbundskapten

Det är en av Fulhams största matcher i klubbens historia.
Den betyder en hel del även för en 62-åring som satt större avtryck i Sverige än i sitt hemland.
Än så länge.

Roy Hodgson vann fyra SM-guld med Halmstad och Malmö FF på 1970- och 80-talet och hann även med svängar i Oddevold och Örebro SK.

Som tränare var han känd för att vara en herre som ställde högra krav, men han blev också uppskattad av spelarna för sitt engagemang och sin taktiska briljans.
Trots de framgångar som följde runt om i Europa är det först nu som han fått ett brett erkännande hemma i England.

Kan bli årets manager

Hodgson misslyckades i Bristol City och senare i Blackburn och det är troligt att det gjorde att han kom till korta när han två gånger var aktuell som engelsk förbundskapten under 2000-talet.
Men det svänger snabbt. Nu backas Hodgson upp av allt fler som förbundskapten den dag Fabio Capello kliver åt sidan.

Och det höjs röster för att han borde utses till årets manager.
-En sådan som Roy skulle vara perfekt som förbundskapten. Han är i en bra ålder och jag har alltid sett honom som en väldigt stolt engelsman som skulle älska att få tjäna sitt land, säger Evertons manager David Moyes till tidningen Daily Mirror.
Inte många trodde att Hodgson skulle föra någon större lycka med sig när han tog sig an Fulham i januari 2008, men efter en makalös spurt kravlade laget över nedflyttningsstrecket och räddade sig kvar i säsongens sista match.

Sedan dess har Hodgson - med relativt små medel med engelska mått mätt - byggt ett lag som är 90 minuter från klubbens största framgång på 131 år.
Aldrig vunnit en stor titel

Fulham, som aldrig vunnit något av värde, är den stora sensationen i Europa league efter att ha slagit ut flera storklubbar - och efter 0-0 i Hamburg i förra veckan har klubben en jättechans att nå finalen.

Seger i torsdagskvällens semifinalretur på Craven Cottage och antingen Liverpool eller Atletico Madrid väntar i just Hamburg 12 maj.

Hodgson vilade nio spelare i söndagens ligamatch mot Everton, men det är tveksamt om hälseneskadade Bobby Zamora, lagets främste målskytt den här säsongen, kan spela.
-Han får behandling och jag hoppas han hinner bli redo, men jag är inte säker, säger Hodgson som var mycket belåten efter 0-0 senast.
-Det är väldigt lätt att spela bort sig i första matchen. Som jag ser det är matchen helt öppen. Vi ber inte om något mirakel, vi önskar oss en väl genomförd match och att laget går ut och försöker vinna en hemmamatch, säger Hodgson.

TT

Publicerad 2010-04-28 kl 15:28
Annons
Annons
Annons