Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Rytting Kaneryd om första tiden i Chelsea: "Jag har älskat det"

Sverige (dam)

VISBY. Johanna Rytting Kaneryd lämnade BK Häcken.
Nu berättar hon om första tiden med Chelsea.
- Jag har verkligen älskat tiden, säger hon.  

Foto: Bildbyrån.

Johanna Rytting Kaneryd hade ett fint år bakom sig och stod för bra prestationer under EM i England. Hon jagades sedan av flertal storklubbar men valet föll på Chelsea i den engelska högstaligan.  

Nu har hon varit i klubbmiljön en stund och berättar om sin första tid med Londonklubben. 

- Det har varit intensivt. Jag kom direkt och kastades in i det och sen åkte vi till USA på träningsläger, så det har varit mycket att ta in. Men det är också skönt att få den starten och få lära känna alla i laget och i ledningen, så jag har njutit och verkligen tyckt att det varit kul att spela fotboll.  

Annons

Hur har det varit att få en del speltid?
- Ja, det har känts jättekul att jag har fått chansen att visa vad jag går för och fått många minuter i benen, så jag tycker att det har känts bra. Det är klart att det är mycket att komma in i, man kan inte bara komma och knäppa med fingrarna och komma in liksom. Men jag känner att jag tar kliv hela tiden. De är väldigt tydliga med hur de ser mig som spelare och det är samma sätt jag ser mig själv på, så det känns skönt att vi har en tydlighet i det.  

25-åringen är nästan lite förvånad när hon pratar om speltiden som hon fått.  

- Ja, jag hade inte förväntat mig att jag skulle få spela så mycket faktiskt. Så det var bara kul att verkligen få chansen att spela i alla matcher i USA och nu mot Tottenham senast.  

Och även om det mesta flutit på bra, är det en sak som oroar den svenska yttern.  

Annons

- Tack och lov hade jag Zecira som jag kunde bo inneboende hos första tiden, sen har jag fixat med lägenhet. Bil ska jag väl fixa så småningom, så jag måste väl köra i vänstertrafik fast jag inte är helt bekväm med det egentligen. Men ja, det börjar lösa sig i alla fall och det är skönt att allt börjar falla på plats.  

Du fick ju ändå öva lite på vänstertrafiken i Chester?
- Ja, säger hon och skrattar innan hon fortsätter: 

- Men problemet var att då var ratten på "rätt sida" så det var väl inte så mycket övning egentligen. Jag får försöka träna på nätterna när det inte är några bilar ute och kör.  

Än så länge har hon inte stött på några problem och det mesta har flutit på bra. Högeryttern har gått in med inställningen att hon inte ska ha någon stress, utan att det får ta den tid det tar. 

Annons

- Jag ska försöka ha tålamod. Jag har kommit till ett otroligt bra lag och det är ett stort steg från tidigare. Jag är mest bara förväntansfull och tror verkligen att jag kan utvecklas och ta steg i min karriär. För jag har mycket kvar att bli bättre på och det känner jag verkligen att jag redan har börjat jobba på, så det känns kul, säger hon och fortsätter:  

- Det känns ju dumt att säga men det mesta har flutit på bra. Jag har sagt att det känns som att någonting borde komma snart, men just nu har jag verkligen bara njutit. Jag har verkligen älskat tiden och verkligen haft ett leende på läpparna varje dag som jag har fått komma till träningen, så jag hoppas det fortsätter så.  

Vad har märkt för skillnad med tidigare svenska klubbar under första perioden?
- Tempot framförallt är väl betydligt högre. Sen är alla otroligt skickliga individuellt. Sen proffsigheten runt omkring. Jag vet inte hur många det är som jobbar runtom, men det känns som att det är fler ledare än spelare och det säger en del. Sen fotbollsmässigt är det främst tempot, de uppfattar ytor och man får bollar som man kanske inte är van vid.  

Annons

Ja, första perioden spenderas som tidigare nämnt i Zecira Musovic gästrum - och det är något som varit en trygghet för Chelseas nya svenska spelare.  

- Zecira har varit som min lilla extramamma som har tagit hand om mig. Jag är otroligt tacksam för att jag fick bo hos henne och att hon lagat mat till mig och fixat och donat. Det hade varit jobbigare att på hotell och fixa allt sådant på egen hand. Så det har varit jätteskönt, säger hon. 

Publicerad 2022-09-03 kl 09:49

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto