Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Så avgörs Premier League - här är förutsättningarna

Tre lag gör upp om guldet i England. Fem omgångar återstår. Fotbollskanalen.se tar sig en titt på titelracet.

Chelsea, 33 spelade matcher, 74 poäng, +54 mål

Återstående program:
13 april, Bolton (h)
17 april, Tottenham (b)
25 april, Stoke (h)
1 maj, Liverpool (b)
9 maj, Wigan (h)

Talar för:
Spelar inte Champions League och har därför med lugn och ro och kan koncentrera sig på ligan. Slog Manchester United och sitter därför i förarsätet. Formen pekar spikrakt uppåt efter 5-0, 7-1 och seger på Old Trafford som tre senaste. Florent Malouda har hittat formen och kan bli guldjokern.

Talar emot:
Inte mycket. Är kvar i FA-cupen men det är ändå mindre tärande än Champions League-spel. Ska de tappa greppet är det i bortamötena mot Tottenham och Liverpool. Behöver Drogba opereras är det ett avbräck, men han var å andra sidan inte med i 7-1-segern mot Villa så Chelsea fungerar ändå. Det är inte som Rooney i United direkt.

Manchester United, 33 spelade matcher, 72 poäng, +50 mål

Återstående matcher:
11 april, Blackburn (b)
17 april, Manchester City (b)
24 april, Tottenham (h)
1 maj, Sunderland (b)
9 maj, Stoke (h)

Talar för:
Att Sir Alex Ferguson är en av världens största vinnare genom tiderna. Han var snabb med att lägga all press på Chelsea genom att peka ut dem som favotit efter förlusten i helgen. Ett klart överkomligt program samtidigt som bortaderbyt spökar. Det senaste glädjebeskedet angående Rooneys skada (kan vara tillbaka till derbyt) är livsviktigt.

Talar emot:
Förlusten mot Bayern gör att returen i Champions League blir riktigt tuff, dessutom har man ett bortaderby att fundera över. Men självklart är det överlägset största hotet skadan på Wayne Rooney. Han måste komma tillbaka för att United ska klara det här.

Arsenal, 33 spelade matcher, 71 poäng, +41 mål

Återstående matcher:
14 april, Tottenham (b)
17 april, Wigan (b)
24 april, Manchester City (h)
1 maj, Blackburn (b)
9 maj, Fulham (h)

Talar för:
Att alla fokuserar på United och Chelsea. Kan bli respass i Champions League mot Barcelona och då kan man fokusera helt och hållet på ligaspelet.

Talar emot:
Cesc Fabregas, Andrej Arsjavins och William Gallas skador (även Robin van Persie sedan tidigare). Framför allt Cesc är en blytung förlust och det finns ingen annan spelare i truppen, knappt ens i världen, som kan ersätta spanjoren på Arsenals mittfält. Dessutom har man klart sämre målskillnad vilket innebär att man måste ha en poäng mer än sina konkurrenter. Full pott krävs.

Publicerad 2010-04-05 kl 08:57
Annons
Annons
Annons