POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ENGLAND

Så ska hatet mot spelare på sociala medier stoppas

Foto: SCANPIX

Hatet mot Premier League-spelare flödar på sociala medier. Nu vill antirasism-organisationen Kick It Out att en expertpanel inrättas för att kunna ta tag i problemet.

Fotbollskanalen rapporterade tidigare i dag om allt hat som Liverpoolanfallaren Mario Balotelli fått motta på sociala medier under den här säsongen. Det handlade om över 4000 rasistiska meddelanden. Och han är inte ensam.

Det är många spelare som fått motta hat och Kick It Out har bara från augusti förra året till mars i år hittat 134 400 diskriminerande inlägg på sociala medier mot spelare. Enligt undersökningen sker 88 procent av hatinläggen mot spelare på twitter.

Kick It Out är medvetna om hur svårt det är för polisen att komma till bukt med problemet. Nu hoppas de att en expertpanel ska kunna hitta sätt att ta itu med det.

- Vi vill inte kriminalisera unga människor, vi vill erbjuda utbildning till dem så de förstår att det får konsekvenser. Vi förstår att polisen inte kan undersöka allt detta, vi behöver kreativa lösningar såsom en bredare fotbollsutbildningskampanj, säger en talesperson till The Guardian.

Publicerad 2015-04-17 kl 17:47
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå