POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ENGLAND

Sahin: ”Xabi Alonso sa att jag skulle gå till Liverpool”

Foto: AP

Nuri Sahin

Arsenal och Liverpool ville båda ha Nuri Sahin – som till slut flyttade till Liverpool

- När Xabi Alonso hörde att Liverpool var intresserat så sa han ”gå dit, du kommer att älska det”, säger Sahin efter flytten till Anfield.

Brist på speltid i Real Madrid gjorde att Nuri Sahin började se sig om efter ett nytt klubbalternativ och det stod efter ett tag klart att det skulle bli Premier league. Till en början såg det ut om som det skulle bli Arsenal som blev ny klubbadress för den turkiske landslagsmittfältaren, men när det till slut stod klart att han skulle lånas ut i ett år så var det till Liverpool i stället för Arsenal.

Sahin berättar efter flytten att han pratat med Reals Xabi Alonso om klubben. Spanjoren var ju som bekant en del av det Liverpoollag som bland annat vann Champions League 2005.

- Vi pratade flera gånger. När han hörde att Liverpool var intresserat av mig så började han berätta om Liverpool. Han älskar fortfarande klubben tror jag! Han sa, ”gå dit, du kommer att älska det. Fansen kommer att ta hand om dig och älska dig” och sådana saker. Han sa att Anfield är världens bästa arena. Xabi vann flera troféer här och förhoppningsvis kan vi göra det också, sade Sahin till klubbens hemsida.

Sahin klarade på lördagen den obligatoriska läkarundersökningen och är nu helt spelklar för Liverpool som på söndagskvällen möter regerande mästarna Manchester City.

Publicerad 2012-08-26 kl 11:24
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå