Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Saknaden av Jonas Olsson har varit stor i WBA - snittpoängen har minskat med 1,5

Med Jonas Olsson har West Bromwich snittat två poäng, utan svensken ett halvt.
- Jag är där med min karaktär och mina ledaregenskaper, säger svensken.

West Bromwich Albion gick bra i början av säsongen och snittade två poäng per match med Jonas Olsson i laget. Olsson skadade sig i oktober och därefter har också snittet sjunkit och WBA har bara mäktat med en halv poäng i snitt per match.

- Jonas har varit varit en tung förlust, säger lagkamraten James Morrisson till klubbens hemsida.

27-åringen är mer ödmjuk, men tror sig veta vad laget kan ha saknat.

- Jag inbillar inte mig att jag är någon av de bästa fotbollsspelarna där, men jag är där med min karaktär och med mina ledaregenskaper. Det ska man väl göra med när man är i den position som mittback och har varit vice-kapten och är en av de spelare som varit i laget längst. Det kan vara snacket och organisationen bakifrån, det är väl det som kan ha saknats och som jag kan bidra med, säger Jonas Olsson till fotbollskanalen.se och fortsätter:

- Sen blir det givetvis så att man spelar in och i synnerhet en backlinje, så är det viktigt att man spelar en längre tid ihop. Får man spela med ett lag hyfsat konstant är det lättare. Det är något som vår manager inte fått göra den sista tiden. Sen har nykomlingar det lite lättare i de första matcherna och brukar ta mer poäng där.

Jonas Olsson kan göra comeback redan i helgens FA-cup match mot Reading. Målet är i alla fall att Olsson ska kunna spela i nästa helgs möte med Blackpool.

- Vi har inte tagit beslutet om jag ska spela än, men jag har tränat hela veckan här nu med laget. Målet är att vara med i nästa ligamatch, men cup-mötet i helgen kan vara en bra start har vi kommit överens om. Det kanske blir 30 minuter eller i alla falla bänken, på något sätt jag att jag ska vara involverad i matchen. Det är upp till tränaren hur han har tänkt.

- Fortsatt lika starkt som förra säsongen och jag tror också att fansen och styrelsen står bakom med. Men visst har det varit tuffa förluster den sista tiden. Men han sitter säkert tror jag.

Publicerad 2011-01-05 kl 13:47
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons