Salah hattrickskytt och matchhjälte i premiären - sänkte nykomling med sen straff

Liverpool tog tre poäng i premiären hemma mot Leeds.
Men det satt långt inne.
Mohamed Salah fulländade ett hattrick när han satte segermålet till 4-3 på straff i den 88:e minuten.
- Leeds är ett tufft lag att möta. Jag är glad att vi vann men vi måste bli ännu bättre, säger Salah enligt Sky Sports.

Jürgen Klopp och hans Liverpool joggade i fjol hem Premier League-titeln och gick under lördagskvällen in i den nya säsongen. Leeds United vann The Championship förra säsongen med tio poäng före tvåan West Bromwich.

I första omgången av Premier League ställdes lagen mot varandra.

Det tog bara fyra minuter på Anfield innan Liverpool tog ledningen. Efter att Leeds nyförvärv, tyske landslagsbacken Robin Koch, tagit bollen med handen i eget straffområde tilldömdes Liverpool straff. Fram klev Mohamed Salah, som dunkade in Liverpools första Premier League-mål för säsongen bakom Illan Meslier i Leeds-målet.

Men sju minuter senare skickade Kavlin Phillips iväg en fenomenal krossboll som nådde Jack Harrison på vänsterkanten. Harrison dribblade läckert bort två Liverpool-försvarare innan han sköt in kvitteringen.

I den 20:e minuten fortsatte målfesten. På hörna från Andy Robertson lämnades Virgil van Dijk fri i Leeds straffområde - och den stora holländaren hängde i luften innan han kraftfullt nickade in 2-1 till Liverpool.

Med halvtimmen spelad gjorde Leeds 2-2. Van Dijk misslyckades med en rensning, som gick rakt på Leeds-anfallaren Patrick Bamford som kyligt placerade in 2-2 bakom Alisson i Liverpool-målet.

Men bara tre minuter senare var Liverpool åter i ledningen. Denna gång var det Leeds-försvararen Pascal Struijk som misslyckades med en rensning på en fast situation. Salah snappade upp bollen och dunkade in den till 3-2 med en drömträff i främre krysset.

Efter 66 minuter kvitterade Leeds för tredje gången i matchen. Den polske landslagsmannen Matesz Klich fångade upp ett inlägg från högerkanten i Liverpools straffområde, som han med två touch tog emot och sköt in till 3-3.

Leeds såg länge ut att lyckas ta sig ur stormen som var Liverpools press efter 3-3-målet. Men i efterspelet på en hörna i slutminutrarna fälldes Fabinho i Leeds straffområde och domaren blåste straff. Salah klev fram till straffpunkten för andra gången i matchen och fulländade ett hattrick genom att sätta 4-3 till Liverpool.

4-3 stod sig matchen ut. Leeds var sånär att plocka poäng i sin första Premier League-match sedan 2004, men man får vänta.

Härnäst möter Liverpool Chelsea på Stamford Bridge, medan Leeds möter Fulham på hemmaplan.

Liverpool: Alisson - Alexander-Arnold, Gomez, Van Dijk, Robertson, Wijnaldum, Henderson, Keita, Mane, Salah, Firmino

Leeds United: Meslier - Ayling, Koch, Struijk, Dallas, Phillips, Klich, Harrison, Hernandez, Costa, Bamford