Salah hjälte när Liverpool tog skön seger - upp i delad skytteligatopp

Liverpool tog revansch efter två raka förluster.
Mot Brighton fixade Mohamed Salah straff och dundrade själv in matchens enda mål.

Liverpool hade fått lite hack i maskineriet efter att en längre period ha ångat på i Premier League-toppen. Efter 2-1-förlusten mot Manchester City - säsongens första i ligan - blev det förlust även i FA-cupen mot Wolverhampton.

Borta mot Brighton skulle serieledaren dock återvända till vinnarspåret. Efter en chansfattig första halvlek var det dock mållöst när domaren blåste för pausvila.

I den andra halvleken nätade dock gästerna tidigt. Mohamed Salah revs ner i straffområdet, och klev själv fram för att ta den efterföljande straffsparken. Egyptiern dundrade in sitt 14:e Premier League-mål för säsongen fram till 1-0. Med det delar Salah skytteligaledningen med Pierre-Emerick Aubameyang och Harry Kane.

Målet blev matchens enda, och gav Liverpool en seger. Med en match mer spelad än Manchester City är avståndet ner till tvåan sju poäng.

Lagens startelvor:

Brighton: Button - Montoya, Dunk, Duffy, Bong - Match, Pröpper, Stephens, Gross, Locadia- Murray,

Liverpool: Alisson - Alexander-Arnold, Fabinho, Van Dijk, Robertson – Wijnaldum, Henderson, Shaqiri - Mane, Firmino, Salah