Salah med historiskt mål för Liverpool när Brighton besegrades

Liverpool fortsätter att vinna i ligan.
Mot Brighton under lördagen kammade laget hem tre poäng på nytt.
- Vi är mycket nöjda, säger Liverpools Jordan Henderson efter matchen till BT Sport.

Mohamed Salah.

Under matchinledningen av mötet mellan hemmaspelande Brighton och Liverpool, var gästerna något tillbakatrycka och lyckades inte komma till några jätteheta chanser. I den 20:e minuten nätade dock bortalaget efter att Luis Diaz nickat in 1-0 på passning från Joel Matip.

I samband med att Diaz följde bollbanan och skulle nicka mot mål, kom dock Brighton-målvakten Robert Sanchez utspringande och gjorde omkull Liverpool-spelaren. Efter att bollen gått i mål och det samtidigt blivit en otäck kollision, blev Diaz liggande på planen. Trots krocken kunde dock Luis Diaz fortsätta spela.

Under den återstående tiden av den första halvleken höll Liverpool tätt bakåt. Samtidigt gjorde man inte något mål framåt. Alltså slutade den inledande akten 1-0 till Diaz gäng.

Ungefär 20 minuter in i den andra halvleken skulle nästa balja från Liverpool anlända, då Mohamed Salah skickade in utökningen från straffpunkten i den 61:a minuten. Elvameterssparken var en följd av att Brightons Yves Bissouma fått bollen på handen i straffområdet.

Därmed segrade Liverpool mot Brighton med 2-0, vilket betyder att laget håller jämna steg med förstaplacerade Manchester City, som har tre poäng fler än Jürgen Klopps mannar i Premier League-tabellen.

Till saken hör dessutom att 2-0-vinsten innebär att Liverpool är ett av endast två lag som gjort 2000 mål i ligan. Bara Manchester United har lyckats med den bedriften tidigare. Alltså var Mohamed Salahs fullträff efter en dryg timmes spel  historisk.

- Det är alltid glädjande att spela borta och ta tre poäng. Brighton är ett bra fotbollslag. Jag vet att de har förlorat de senaste matcherna men de är alltid farliga. De har gjort det tufft för oss vid vissa tillfällen de senaste åren, så det var en riktigt betydande match för oss i dag och vi levererade. Vi är mycket nöjda, säger Jordan Henderson efter matchen till BT Sport.

Liverpool-kaptenen hyllar också målskytten Luis Diaz.

- Han är i toppklass. Han har kommit in och gjort det fantastiskt bra.

Brighton: Sanchez - Veltman, Dunk, Cucurella - Lamptey, Alzate, Bissouma, MacAllister, March - Maupay, Trossard.

Liverpool: Alisson - Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson - Henderson, Fabinho, Keita - Salah, Mané, Diaz.

Publicerad 2022-03-12 kl 15:25