Salahs galna målform håller i sig - ny seger för Liverpool

Ny Liverpool-seger, nytt Mohamed Salah-mål.
3-0-segern mot Bournemouth var klubbens femte raka, och femte raka matchen med mål för skyttekungen.

Liverpool har prickat formen på bästa sätt inför säsongsavslutningen. Efter 3-0 mot Bournemouth under lördagskvällen har laget fem raka segrar i Premier League- och Champions League-spel.

Liverpool tog ledningen efter dryga fem minuter när Sadio Mané tog till vara på sin egen retur och petade in 1-0.

Hemmalaget skapade chanser och dominerade matchen, men hade svårt att få utdelning. Men i den 69:e minuten kom ändå 2-0. Mohamed Salah stod för en läcker nickskarv och gjorde mål för femte matchen i rad för Liverpool. Egyptiern har gjort totalt åtta mål på de fem senaste matcherna och i Premier League är Salah uppe i 30 mål på 30 starter.

I alla cuper och ligaspelet är yttern uppe i 40 mål. Salah är den första Premier League-spelaren sedan Cristiano Ronaldo 2007/2008 (42 mål) att göra över 40 mål under en säsong. Egyptiern är också den blott sjunde spelaren i Premier Leagues historia att nå 30 mål i ligan under 20-lagseran efter Alan Shearer, Kevin Phillips, Thierry Henry, Cristiano Ronaldo, Robin van Persie och Luis Suarez.

Roberto Firmino rundade av matchen genom att pricka in 3-0 i det första hörnet. Segern gör att Liverpool är en poäng bakom Manchester United på andraplatsen, dock med två matcher mer spelade.