Sanchez snabba dubbel gav Arsenal seger - Wenger tangerade Sir Alex rekord

Två mål på tre minuter från Alexis Sanchez gav Arsenal segern mot Crystal Palace.
3-2-matchen var den 810:e i Premier League för Arsene Wenger - tangerat rekord.
- Överlag var det en övertygande seger, säger fransmannen enligt BBC.

När Arsenal klev ut på Selhurst Park gjorde man det med en manager som nådde en speciell milstolpe. Matchen mot Crystal Palace var Arsene Wengers 810:e Premier League-match - med det tangerade fransmannen Sir Alex Fergusons rekord med Manchester United.

Wenger fick se en chansfattig inledning på matchen. Men efter en dryg kvart skapade gästerna ett tungt tryck framåt. I den 25:e minuten gav det också utdelning när Shkodran Mustafi skickligt tryckte in Alexandre Lacazettes retur.

Arsenals övertag fortsatte. Mesut Özil hade chansen att utöka när han kom helt ren med Julian Speroni, men tysken fick bollen lite för långt framför sig och försökte sig på en passning som inte lyckades.

I den andra halvleken inledde hemmalaget inspirerat, och efter fem minuter kom kvitteringen. Wilfried Zaha stod för ett fint förarbete på kanten och spelade in bollen till Andros Townsend som slog till direkt och hittade nätet.

Trots ett antal giftig anfall från Palace efter kvitteringen så var det Arsenal som skulle ta ledningen med 2-1. Alexandre Lacazette la upp bollen för Alexis Sanchez som tryckte till direkt. Anfallaren hittade målet med ett hårt avslut.

Bara tre minuter senare rann Sanchez igenom efter en snygg passning av Jack Wilshere och chilenaren kunde rulla in 3-1.

James Tomkins väckte hoppet för Palace med sin reduceringsnick en minut från slutet. Men Arsenal kunde hålla undan och vann med 3-2. Tre viktiga poäng för London-laget i jakten på en topp fyra-placering.

- Överlag var det en övertygande seger även om de var tuffare i andra halvlek än i första. Vi plockade fram två fantastiska mål och efter det gav vi aldrig upp, säger Arsene Wenger enligt BBC.

Matchhjälten Alexis Sanchez har på nytt kopplats ihop med en flytt till Manchester City. Chilenarens kontrakt med Arsenal går ut i sommar och ska man få betalt för stjärnan så är det sista chansen i januari om kontraktet inte förlängs.

- Jag är inte orolig, men det är ett ämne som kommer upp på grund av hans kontraktssituation. Jag kan bara upprepa vad jag har sagt fram till nu, säger Arsene Wenger.

Lagens startelvor:

Palace: Speroni - Kelly, Tomkins, Dann, Schlupp - Milivojevic, Cabaye, Loftus-Cheek, Townsend - Zaha, Benteke.

Arsenal: Cech - Chambers, Mustafi, Koscielny - Xhaka, Wilshere - Bellerin, Kolasinac - Özil, Sanchez - Lacazette.