Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Sanningen om straffbråket - så ser United och Citys siffror ut

Foto: Scanpix

Straffbråket fortsätter mellan Roberto Mancini och Alex Ferguson. Sanningen? De är lika goda kålsupare båda två.

På söndagen stundar derby i Manchester – en av årets mest emotsedda matcher. United och City ligger etta respektive tvåa i Premier League och på förhand försöker båda klubbarna att lägga press på domaren Martin Atkinson. Alex Ferguson var först ute när han på fredagen pikade motståndarlaget gällande straffsparkar de senaste två säsongerna.

- De har väl fått 21 stycken på sistone, är det inte så? Om det var vi som haft den utdelningen hade det väl blivit granskning i parlamentet och omfattande protester, sade Ferguson.

Roberto Mancini svarade med en anklagelse gentemot Ashley Young, som enligt italienaren "simmade omkring" i boxen förra gången City och United möttes. Man får förmoda att Mancini snarare syftade på det engelska ordet "diving", som ju är ett nidord för någon som försöker filma.

Men hur ser då statistiken ut? Jo, både City och United har fått 21 straffar med sig sedan säsongen 2010/2011, enligt norska Verdens Gang. Tidningen påpekar dock att City fått hela 20 av dessa på hemmaplan, medan United "bara" fått 13 på Old Trafford och resten borta.

Skörden är dock större än för de övriga topplagen. Chelsea står på 16 totalt, medan både Liverpool och Tottenham har tilldelats 13 straffar var under samma tidsspann.

Publicerad 2012-12-09 kl 11:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons