Sarri vinnare i premiären - nyförvärven med lyckade PL-debuter i Chelsea-tröjan

Chelsea fick inleda säsongen med en seger.
London-klubben tog i dag en klar seger borta mot Huddersfield Town i en match där flera nyförvärv fick göra Premier League-debut.
- Jag är väldigt glad, säger tränare Maurizio Sarri enligt Chelseas hemsida.

Tidigare i veckan blev Kepa Arrizabalaga klar för Chelsea för en summa som gjorde honom till tidernas dyraste målvaktsvärvning. I dagens möte med Huddersfield i premiären av Premier League gick spanjoren in från start direkt i Chelsea, och även Jorginho, nyförvärvet från Napoli, tog en plats i elvan. Jorginho har redan spelat för Chelsea i Community Shield, men dagens match var hans första i ligan. Matchen var även nye tränaren Maurizio Sarris första i Premier League.

Efter en avvaktande inledning tog Chelsea ledningen i den 34:e minuten genom Ngolo Kanté, som hittade nätet efter ett inlägg från Willian.

Strax efter ledningsmålet var Chelsea illa ute när Huddersfield träffade stolpen, men man lyckades hålla ledningen intakt.

Senare i den första halvleken fick Chelsea straff efter att Marcos Alonso gått omkull i straffområdet. Jorginho, nyförvärvet från Napoli, gjorde inget misstag från elvameterspunkten och satte kyligt 2-0 till Chelsea, hans första mål i Premier League.

I den andra halvleken byttes Eden Hazard, som under en del av försäsongen var på ledighet efter VM, in, och belgaren spelade fram Pedro till matchens sista mål i den 80:e minuten.

3-0 stod sig matchen ut och gav Chelsea en bra start på den nya säsongen. I nästa omgång ställs Chelsea mot Arsenal, medan Huddersfield reser till Manchester för att möta City i nästa omgång.

- Jag är väldigt glad, för under den första delen av säsongen kommer det inte vara lätt för oss att samla poäng, säger Sarri efter matchen enligt Chelseas hemsida.

Trots segern var tränaren inte helt nöjd med sitt lags insats.

- Vi måste försvara bättre i andra halvlek och pressa, speciellt mot tre backar. Vi måste flytta bollen snabbare. I första hjalvleken gjorde vi inte det, i andra var det bättre men vi fick mer tid och utrymme, säger han.

Huddersfield: Hamer, Kongolo, Hogg, Billing, Mooy, Löwe, Pritchard, Mounié, Zanka, Schindler, Hadergjonaj.

Chelsea: Arrizabalaga, Azpilicueta, Rudiger, David Luiz, Alonso - Jorginho, Kanté - Barkley, Willian, Pedro - Morata.