Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Scholes: “Rädd att van Gaal inte har materialet som krävs”

Foto: Scanpix

Louis van Gaal och Paul Scholes

Manchester Uniteds stora titelchans försvann efter FA-cupförlusten mot Arsenal.
Paul Scholes menar att van Gaals spelarmaterial just nu inte passar hans taktik.
- Jag undrar om han har spelarna att lyckas, säger United-ikonen i The Independent.

I måndags förlorade laget mot Arsenal på Old Trafford för första gången sedan 2006. Förutom den tunga förlusten talar mycket för att Manchester United för första gången sedan 1987-1989 tar sig igenom två titellösa säsonger. Förre klubbikonen Paul Scholes säger i The Independent att han inte ifrågasätter holländarens taktiska upplägg, men att han är mer osäker kring spelarmaterialet.

- När jag såg United på Old Trafford i måndags såg jag vad han försökte göra med laget och gillade konceptet, men jag undrar om han har rätt spelare till förfogande. De senaste veckorna har van Gaal försökt få till mer av en ”Barcelona”-stil i spelet. Det har fungerat mot de svagare lagen men det är mot de starkare lagen man undrar om det kommer fungera.

- För att spela på detta sätt måste du göra det exceptionellt. Barcelona kan göra det för att de har spelarna och har gjort det i åratal. United har spenderat 220 miljoner pund (Cirka 2,8 miljarder kronor) de senaste tre transferfönstren men jag undrar fortfarande om de har spelarna att behärska detta system.

Trots kritiken från den förre mittfältaren har han förtroende för den holländske managern, men menar att klubben kommer tvingas till åtgärder i sommar.

- Jag tror fortfarande att van Gaal är rätt man för jobbet och jag tror inte att han kommer ändra sitt tankesätt kring hur laget ska spela. Han är en envis man och det är ingen dålig sak inom fotbollen, men jag är rädd att säga att klubben behöver återgå till transfermarknaden om man vill anamma Barcelona-stilen.

- Det låter galet med tanke på hur mycket pengar United har spenderat och det har varit ännu en tuff säsong för klubben, men ingenting de har gått igenom under säsongen kan jämföras med utmaningen och insatsen som nu står på spel i de tio kommande matcherna, säger Paul Scholes i The Independent.

Publicerad 2015-03-13 kl 12:53
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons