Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ENGLAND

Scholes: “Van Gaals reaktion är bisarr”

Foto: Scanpix

West Hams manager Sam Allardyce kritiserade Manchester United för att ha spelat ”långbollsfotboll”, vilket fick Louis Van Gaal att svara med ett fyra sidor långt dokument som skulle bevisa motsatsen. Nu kallar, Paul Scholes, hans agerande för bisarrt.

Allting började med att Sam Allardyce pikade Louis Van Gaal och menade att han brutit klubbens traditioner med att spela “långbollsfotboll”.

Och Allardyce verkar ha trampat på en öm tå. Då West Ham-tränarens kommentarer troligen inte var så allvarligt menat, reagerade Van Gaal med att på gårdagens presskonferens plocka fram ett fyra sidor långt dokument för att bevisa motsatsen.

Dokumentet gav dock United-tränaren rätt då det visade att West Ham hade 71.1 procent passningar längre än tjugofem meter gentemot Uniteds 49.9 procent.

Men det var inte alla som uppskattade Van Gaals reaktion på Allardyces kritik. Daily Mail skriver att den förre United-mittfältaren Paul Scholes tyckte att den holländske tränarens presskonferens var bisarr.

-Varför ska du reagera på en West Ham-tränare, det är skillnad om kritiken hade kommit från en direkt rival som Manchester City eller Chelsea.

-Ska jag vara ärlig tyckte jag det var bisarrt, då jag kände att Allardyce kommentarer var hjärtliga, sa Scholes i TV-studion under showen Fletch & Sav.

Scholes var även kritisk till att Van Gaal spelar med Wayne Rooney som offensiv mittfältare istället för renodlad anfallare.

-Rooney gör mål, spelar fram och ger laget massor av energi, hur många mål har han inte gjort för United och det engelska landslaget?

-Det är slöseri att använda honom som mittfältare eller på en kant, han måste spela längst fram, menar Scholes.

Manchester United möter ikväll Burnley på hemmaplan. Det återstår att se om Rooney spelar på topp och hur många procent långbollar som United kommer använda sig av.

Publicerad 2015-02-11 kl 10:35

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER