Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Seb hoppfull inför nya säsongen - "Känner revanschlusta"

Foto: SCOTT HEPPELL, AP/SCANPIX

Sebastian Larsson

Efter det tunga fjolåret känner Sunderlands svenske landslagsman Sebastian Larsson en stor revanschlusta inför säsongen.

- Jag vill upp på den nivån jag vet att jag har inom mig, säger han till fotbollskanalen.se.

Förra säsongen blev långt ifrån lyckad för Sebastian Larsson. Klubblaget Sunderland var väldigt nära att åka ur Premier League och 27-åringen tvingades spela på en ovan position på det centrala mittfältet.

Det är med andra ord en säsong som "Seb" gärna vill glömma.

Men i dag börjar en ny säsong och det är en revanschsugen Sebastian Larsson som kommer stå på planen när hans Sunderland tar emot Fulham.

- Jag känner revanschlusta. Jag vill upp på den nivån jag vet att jag har inom mig och även som lag göra det ännu bättre, säger han till fotbollskanalen.se.

Larsson är uppenbart besviken på den föregående säsongen och även hans tidigare tränare Martin O'Neill, som under säsongen valde att spela svensken på det centrala mittfältet.

- Direktiven var ganska otydliga, vad jag skulle försöka göra och uträtta. Och som lag spelade vi ingen bra fotboll och hade inget eget spel. Jag kämpar gärna, men det passar mig inte speciellt bra centralt på ett Premier Leage-mittfält, säger han och fortsätter:

- Man vill inte lägga någon skuld på någon annan men personligen så behövde någonting göras och framförallt behövde vi hitta en identitet i vårt sätt att spela fotboll. Vilket jag inte tycker att vi hade i fjol.

Men i slutet av säsongen fick Martin O'Neill lämna klubben och istället klev den hetlevrade Paolo Di Canio in som tränare. Ett byte som "Seb" ställer sig positiv till.

- Vi har en ny tränare sedan slutet av förra säsongen och han vill spela ett helt annorlunda spel. Och sättet vi vill spela på, om vi lyckas med det, så kommer det gynna mig väldigt mycket. Att ha ett större bollinnehav och vara mer spelförande och skapa mer framåt och själv försöka komma med framåt.

Sebastian Larsson har bara ett år kvar på sitt kontrakt med sin klubb. Men än så länge har någon förlängning inte diskuterats.

- Nej, inget jätteingående nu. Vi är väl ganska fokuserade på att dra igång säsongen och göra det bra. Sen löser sig sånt framöver.

Sunderland möter Fulham klockan 16.00.

Publicerad 2013-08-17 kl 10:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons