Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ENGLAND

Seb Larsson överlycklig: ”Overkligt när signalen gick”

I sin första final tog han sin första titel. Sebastian Larsson var förstås oerhört glad efter matchen.
- Helt fantastiskt, riktigt underbar, säger han till fotbollskanalen.se

Det hade innan matchen talats om dagen då Arsenal skulle avsluta sin titeltorka. Men Sebastian Larsson och Birmingham ville annat och lyckades skrälla – och fick lyfta ligacuppokalen.

- Den största hittills i min karriär så långt. Det är min första titel i min första final, mot ett lag som Arsenal – på ett fullsatt Wembley, sa Larsson efter matchen till canalplus.

Hur kändes det att vinna på Wembley Stadium?
- Det var obeskrivligt, om man ser vad det betyder för fansen. Det var lite overkligt när slutsignalen gick. En fantastisk, underbar känsla.

När fotbollskanalen.se når Larsson sitter han i bussen på väg hem till Birmingham. Då berättar han om vad som hänt sedan slutsignalen.

- Vi tog emot medaljer, fick lyfta bucklan och fira med fansen - vilket förstås var en otrolig känsla.

Det var annars en ofattbar försvarsmiss som ledde till att Obafemi Martins kunde rulla in 2-1 i 89:e minuten, till Birminghamfansen och Birminghamspelarnas stora glädje. En situation som lär rullas om och om igen de kommande dagarna.

- Det var ett läge där man inte trodde det skulle uppstå något, med lite tid kvar och vi var väldigt trötta. Men det är sådant som kan hända i slutet av matcher, och det var tur att "Oba" var där och tryckte till den.

Sebastian Larsson har ju en speciell relation till Arsenal, efter sina år där. Efter matchen satt han i flera minuter och tröstade vänsterbacken Gaël Clichy.

- Det är en god vän så jag sa till honom att ”ni kan vinna de andra tre cuperna”, så blir allt bra. Det är klart det var tungt för dem, de hade också längtat efter en titel länge. Men som tur var kunde vi vinna den här, och de kommer nog få lyfta en hel del cuper framöver.

Nu väntar parad och firande i Birmingham de kommande dagarna för spelarna, i en stad där det lär vara många fans i segerrus. Under söndagskvällen nöjer sig dock Larsson med ett lite enklare firande.

- Ett antal av oss ska väl gå ut och fira litegrann när vi kommer hem.

En kall öl kan man väl kanske unna sig?
- Definitivt en kall öl i alla fall, hehe.

Se hela Sebastian Larssons segerintervju från canalplus, direkt efter matchen, i klippet ovan.

Publicerad 2011-02-27 kl 23:32

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER