Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

"Seb" vill ha platsen tillbaka

England

Etablera Birmingham i Premier League.
Det är en utmaning.
Återta landslagsplatsen och hjälpa Sverige till VM-slutspelet.
Det är en annan.
-Jag tycker att jag har något att tillföra, säger Sebastian Larsson till TT.

2008, debutåret i landslaget, startade Larsson i sex av sina nio landskamper. I år? En av fem. Träningslandskampen mot Serbien i våras. Förklaringen till den kraftiga slagsidan? Den finns i Kalmar (åtminstone ett tag till). När Rasmus Elm slog in dörren till landslaget mot Österrike i februari fick Larsson den i huvudet.
Bulan har inte helt lagt sig.

I ett svep ändrades konkurrensläget till Larssons nackdel. Han som trodde att han var inne var plötsligt ute igen.

"Det gör ont" TT: Hur hanterar du det? -Det kan vara svårt ibland. När jag kom till kvalsamlingarna (mot Danmark och Malta) i somras hade jag nyss avslutat en lyckad säsong och haft en viktigt roll i laget. Och så kom jag till landslaget och fick sitta vid sidan.

ANNONS
-Det är klart att det gör ont. Absolut.

TT: Hur ser du på din situation i landslaget numera? -Det är förbundskaptenerna som tar ut laget. Jag spelade i stort sett de tre första kvalmatcherna i höstas, nästa hela mot Albanien efter Tobias Linderoths skada efter fyra minuter. Måste säga att det gick bra. Jag kände att jag var på väg i rätt riktning.
Budskapet till Lars Lagerbäck och Roland Andersson är klart och tydligt inför onsdagens landskamp mot Finland på Råsunda.

-Nu har jag varit vid sidan av i några matcher. Det är inget jag tycker att jag ska vara. Men vad ska jag göra? Det är bara att ge sig fan på att man inte ska vara vid sidan, säger han.

-Jag tycker att jag kan tillföra landslaget något och det måste jag visa förbundskaptenerna. Man får inte skämmas för att man säger att man tycker att man ska spela.

ANNONS

Diskuterar kontrakt Åsikter han inte behöver ventilera med klubbmanagern Alex McLeish. Larsson ses som en viktig del i Birminghams framtid.
Just nu pågår diskussioner om ett långtidskontrakt.

-Inget är klart än. Jag erbjöds ett nytt kontrakt i våras men tidpunkten och omständigheterna var inte de rätta. Nu har vi inlett nya diskussioner och så får vi se var vi hamnar. Det är ingen stress från någon sida. Vill vi samma sak i slutändan löser det sig.

Näst helg sparkar ligan igång. Sebastian Larsson känner av förväntningarna, men att Birmingham inleder mot mästarna Manchester United på Old Trafford, tycker han bara är bra.

-Mycket tuffare kan det inte bli. Lika bra att kastas in i det direkt. Alla förväntar sig väl att vi ska få stryk med 0-4 och inte ha en chans.

-Vi har ingen press på oss.

Den kommer ganska omgående, i hemmamatcherna mot Portsmouth och Stoke. Två klubbar Birmingham vill ha bakom sig om nio månader.

ANNONS
Publicerad 2009-08-06 kl 14:35
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto