Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Sebastian Larsson: "Jag behövde en utmaning"

Sebastian Larsson gjorde sitt första mål för Sunderland i gårdagens match mot Hartlepool. Nu berättar han om vad som låg bakom bytet av klubb inför säsongen.

Redan romarna såg skönheten i landskapet.
Premier league-proffset Sebastian Larsson kom något senare till Ponteland.

- I söndags, vi håller fortfarande på att packar upp. Jag har i alla fall fått upp musikanläggningen. Det var det viktigaste, säger han.

Ponteland kunde vara inspelningsplatsen för ett avsnitt av Morden i Midsomer. Det lilla samhället nordväst om Newcastle är engelsk lantlig idyll. Floden Pont rinner stilla slingrande genom byn, välvda stenbroar förbinder de smala gatorna med varandra, butiker, pubar och restauranger trängs vägg i vägg på båda sidor om huvudgatan.

- Vi får hoppas att det inte sker lika många mord bara, säger Tina Lönnberg, sambo med Sebastian.

Hon behöver nog inte vara orolig. Varken Tom eller kusinen John Barnaby har synts till. Inte heller sidekicken Jones.

Shearer en av grannarna

- Vi ville ha en lugn och skön miljö, tittade runt några dagar och hittade det här. Det ska nog bli bra, säger Sebastian om den rymliga villan i ett område som inte är något för fattiglappar.

Alan Shearer är en av många fotbollskändisar som håller till i grannskapet.
Sebastian kände redan i vintras behovet av ett kliv i karriären efter fem säsonger med Birmingham.

- Jag behövde en ny utmaning. Samtidigt är jag tacksam för tiden i Birmingham. Jag hade fantastiska år där och fansen visade stor uppskattning.

TT: Varför Sunderland?

- Det är en storklubb, mängder med supportrar. Jag tror de hade fjärde högsta snitt på matcherna förra säsongen. Det känns som om att det är en klubb på rätt väg och med en ägare som vill något. En stor del var också att Steve Bruce (managern) tidigt visade ett väldigt stort intresse och behöll det.

Frihet med Bruce

TT: Din relation till honom?

- Jag hade honom bara 1,5 år i Birmingham, men det var han som köpte mig från Arsenal och gav mig chansen. Det känns som en ny, stor utmaning samtidigt som jag vet något om vad jag får och vad som krävs av mig.

TT: Vad kännetecknar Bruce som manager?

- Han är rak och tydlig, gör ingen grej av att man slår bort en passning så länge man verkligen försöker göra ett bra jobb. Du känner en frihet som spelare med honom. Han är väldigt mån om att påpeka att man inte ska springa och gömma sig på planen. Det avskyr han mest av allt.

Knappast ett problem för "Seb". Han är värvad som startspelare till höger på mittfältet. Första målet för klubben firades i 3-1-segern mot Hartlepool i tisdags. Ett målpass blev det också på Victoria Park.

- Träningsmatcher handlar mest om att få ihop laget, men jag tycker att det har fungerat riktigt bra hittills, säger han.

Derby i första hemmamatchen

Sunderland börjar ligan borta mot Liverpool den 13 augusti. Redan lördagen därpå smäller det: Derby mot Newcastle hemma på Stadium of Light.

- Alla säger att det är en fantastisk upplevelse. Folket här lever verkligen för fotbollen.
Något han kanske skulle tänkt på innan han och Tina valde villan i Ponteland.

- Vi bor lite i "fiendeland", någon vi pratade med sade att det är åtta, nio av tio som håller på Newcastle här, men får hoppas att det fungerar...

Fotnot: Ponteland, som ligger strax norr om den 120 km långa mur som kejsar Hadrianus lät bygga år 122 för att markera Romarrikets nordligaste gräns, var under flera hundra år en romersk bosättning.

TT

Publicerad 2011-08-03 kl 16:09
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons