Sema cuphjälte för Watford - kvitterade i slutminuterna och var kylig i straffavgörandet

Championship

Ken Sema tog Watford vidare i ligacupen.
Först kvitterade han i den 89:e minuten och sedan var han kylig i straffläggningen.
"Väldigt viktigt för egen del att kunna bidra till vinster i form av poäng och bra insatser", skriver Sema i ett sms till Fotbollskanalen.

Sveriges landslagsmittfältare Ken Sema, 26, blev under förra säsongen utlånad från Watford till Udinese, men är nu tillbaka i England igen. I helgen spelade han från start i lagets Championship-premiär mot Middlesbrough och stod då för en assist i 1-0-segern.

På tisdagen kom han till spel igen, men den här gången genom ett inhopp i den 46:e minuten i den andra omgången i ligacupen, då Watford ställdes mot Oxford United på bortaplan. Då kom han att spela en betydande roll för Watford.

Sema slog nämligen till i den 89:e minuten och kvitterade därmed till 1-1 i matchen, vilket innebar straffläggning mellan lagen. Då var åter Sema kylig genom att sätta Watfords första straff i avgörandet. Oxford missade samtidigt sina tre första straffar, vilket gjorde att Watford gick vidare efter tre raka mål i straffläggningen.

"Jätteskönt att ta sig vidare till nästa runda, viktigt för självförtroendet för laget att ta sig tillbaka efter rött kort och underläge. Vi visar mod och vilja. Väldigt viktigt för egen del att kunna bidra till vinster i form av poäng och bra insatser. När det väl blev straffar, så var jag övertygad om att jag skulle sätta min straff och att vi skulle vinna", skriver Sema i ett sms till Fotbollskanalen.

Watford ställs därmed i den tredje rundan mot Newport County AFC.