Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Shaaban om benbrottet i Arsenal: "Fasen vilken tur jag har haft"

Rami Shaaban hade precis fått sin chans att slå igenom i Arsenal. Då var olyckan framme i form av ett benbrott.
- Alla sa; "fan, vilken otur du hade". Och jag säger; "Fasen vilken tur jag har haft", säger Shaaban i podden Lundh.

Den tidigare landslagsmålvakten Rami Shaaban gästar veckans avsnitt av podcasten Lundh. Där berättar han bland mycket annat om när han var på väg att på allvar slå igenom i Arsenal, och det tvära slutet.

När ordinarie målvakten David Seaman var skadad fick svensken starta i två Champions League-matcher och tre Premier League-matcher - och gjorde det mycket bra. Men sedan var olyckan framme. På en träning drabbades Shaaban av ett benbrott.

Målvakten berättar i podden Lundh att han inte brukar älta den olyckliga situationen.

- Men jag blir påmind väldigt ofta. Skittråkigt var det. Och alla sa bara; "fan, vilken otur du hade". Och jag säger; "Fasen vilken tur jag har haft". Hade det där hänt när jag spelade i Djurgården så hade jag aldrig haft den karriär jag hade. Det går inte att komma ifrån, säger målvakten.

Hur menar du då?
- Nä, men jag kände väl efter benbrottet.. Att ha ett benbrott i London, bli opererad samma dag, få den rehabiliteringen och de möjligheterna som jag hade där, allting - du kan inte vara på en bättre plats. Du kan inte få en bättre service.

Shaaban känner en stor tacksamhet till Arsenal för sättet de behandlade honom på efter benbrottet. Målvakten berättar att han fick ta del av bonusar, trots att han inte spelade, och att han kände sig som en del av gemenskapen.

- Det tycker jag är jäkligt stort, det hade aldrig hänt i en mindre klubb, säger Shaaban.

107 - Rami Shaaban

Avsnitt 107 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Rami Shaaban. Den förre landslagsmålvakten fick stå i VM-premiären 2006 trots endast en halvlek i Blågult innan dess, och det efter att Andreas Isaksson fått en lätt hjärnskakning. I podden berättar han om tiden i landslaget och under VM 2006 och EM 2008, om de påstådda sprickorna i landslaget, om att försöka bli förstemålvakt för Sverige och vad han anser om den ständiga kritiken mot Andreas Isaksson. Dessutom om den osannolika karriären där han var på väg att lägga av flera gånger, hur han slog ut Isaksson i Djurgården, hur han kunde gå från utlånad till Värtan och till Arsenal på 18 månader och den tunga tiden utan klubb. Ramis Shaaban berättar även om den svåra tiden i Hammarby, om hur klubben ville bryta kontraktet, fansens ilska mot honom, de felaktiga uppgifterna om hans lön samt hur skattemyndigheten tog nästan hela signeringsbonusen från Hammarby.

Publicerad 2016-06-17 kl 12:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons