Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Shaaban om Källström och Arsenal: "Passar bättre än folk tror"

Vinnarskalle, erfarenhet och en strålande vänsterfot. Rami Shaaban tror att Kim Källström passar perfekt i Arsenal – trots sin bristande snabbhet.

- Det blir inget stort problem, säger målvakten till fotbollskanalen.se.

Fredagens överlägset största transfernyhet i svenska medier har givetvis varit Arsene Wengers försök att låna Kim Källström från Spartak Moskva. Sent på kvällen bekräftades sedann övergången officiellt via båda klubbarnas hemsidor.

Många har höjt på ögonbrynen över Londonlagets strategi, men Rami Shaaban – som själv lämnade Djurgården för just Arsenal i början på 2000-talet – tror att värvningen blir en hit.

- Wenger vill säkra upp på sitt skadedrabbade mittfält, och med Källström vet han precis vad han får. Det är en stabil och erfaren kille med fötterna på jorden. Det kan jag gå i god för efter att själv ha lirat med honom under en längre tid, säger Shaaban.

Men är han tillräckligt bra för ett topplag i Premier League?

- Det enda frågetecknet är snabbheten, men det blir inget större problem. Nuförtiden behöver inte alla mittfältare vara speedkulor eller ha det rappaste steget. För många lag räcker det att den ena innern är kvick, medan hans kollega kanske inte är det. Kim är en väldigt skicklig spelare som dessutom har skallen med sig och båda fötterna på jorden.

Blir inte konkurrensen för tuff i Arsenal?

- Jag skulle vilja vända på det lite grand. Det hade nog varit tuffare för Kim att klara biffen i ett bottenlag i Premier League. I ett topplag får du mer tid med bollen och motståndarna sätter inte press på dig lika snabbt. I ett bottengäng hade han blivit betydligt mer exponerad. Sedan kommer han med otroligt mycket erfarenhet efter att ha spelat på högsta nivå under så många år.

Shaaban drar också en parallell till Mathieu Flamini som också ifrågasattes när han återvände till Premier League från Milan.

- Det är lite samma sak med Kim. Han underskattas nog lite grand. Sedan ska man vara medveten om vilken skillnad det kan göra när man hamnar i en stark omgivning. När Källström var som bäst i Lyon hade han ett väldigt bra lag omkring sig. Då kom han verkligen till sin rätt, tycker jag. Jag har själv upplevt det där fast att jag är målvakt. I ett så välfungerande lag som Arsenal kan det vara oväntat lätt att komma in utifrån, förutsatt att man bara har grundkvaliteten. Och det har Kim.

Det råder dock inga tvivel om att Kim Källström är en kortsiktig lösning, och att tillgängligheten på marknaden var en avgörande faktor.

- Jag tror att Arsene Wenger absolut ville undvika alla osäkra kort. Han behövde en etablerad spelare och i januari är det svårt att få in sådana. Tittar du på Juan Mata var enda skälet att Chelsea släppte honom att han inte spelade varje match för dem. Det är inte enkelt att knyta till sig spelare som är ordinarie i sina klubblag. Kolla på Julian Draxler till exempel. Där har Arsenal en helt annan motpart i form av Schalke som kanske inte vill släppa honom, och om de gör det kostar han uppemot 400 miljoner kronor.

Det är mer en sommarvärvning i så fall?

- Exakt. Det skulle inte förvåna mig om Källström stannar till sommaren, och sedan kommer Draxler in i nästa fönster. Det hade varit en klockren värvning i mitt tycke.

Publicerad 2014-01-31 kl 20:50
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons