Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Sheffield United ändrar sig: Våldtäktsdömd spelare får inte träna med klubben

Foto: Scanpix/Twitter/Dailymail.co.uk

Ched Evans.

Sheffield Uniteds beslut att bjuda in den våldtäktsdömde Ched Evans till laget väckte enorma protester. Nu backar de rödvita och meddelar att 25-åringen inte är välkommen.

Forwarden dömdes 2012 mot sitt nekande till fem års fängelse för att ha våldtagit en kvinna i ett hotellrum. Efter att ha avtjänat halva strafftiden frigavs Evans och genom de professionella fotbollsspelarnas fackförbund hörde han av sig till sin gamla arbetsgivare Sheffield United och bad att få träna med klubben. Ett erbjudande som Championship-laget gick med på.

Men reaktionerna lät inte vänta på sig. Flera av Sheffield Uniteds mer välkända supporters meddelade att de tänkte dra sig tillbaka som ambassadörer för klubben, och OS-guldmedaljören Jessica Ennis-Hill deklarerade att hon ville att den läktarsektion på Bramall Lane som uppkallats efter henne skulle döpas om.

Något som i sin tur ledde till att Ennis-Hill själv fick en rad hot riktade mot sig via sociala medier.

Samtidigt växte missnöjet gentemot klubbledningen allt mer och på torsdagskvällen meddelade Sheffield United att beslutet om att tacka ja till Chad Evans medverkan på träningarna har omvärderats.

"Efter noggrant övervägande och opartiska samtal mellan fans, klubbledare, samhällsmedborgare, personal, sponsorer och aktieägare har vi beslutat oss för att inte upplåta våra faciliteter åt Ched Evans för träningsändamål, vilket vi från början lovat att göra", skriver klubben.

Sheffield United uppger att även fotbollförbundet och spelarfacket fått säga sitt innan det slutgiltiga beslutet fattades.

"Vi inser att några av våra supportrar kommer att bli besvikna på grund av det här, men vill passa på att påminna om att vi inte bara bär ett ansvar för vår stolta klubb vars historia sträcker sig 125 år bakåt i tiden, utan vi måste även ta hänsyn till det samhälle och den stad som vi är en del i", fortsätter klubben.

"När vi från början tackade ja till att Ched Evans skulle träna hos oss insåg vi inte hur intensiva reaktionerna utifrån skulle bli".

Publicerad 2014-11-20 kl 22:54
Annons
Annons
Annons