Sigurdsson avgjorde mot gamla klubben: "En konstig känsla"

I somras lämnade Gylfi Sigurdsson Swansea för Everton.
Under måndagen avgjorde islänningen mot sin gamla klubb med ett mycket vackert skott.
- Det var en konstig känsla. Men det var viktigt för oss, säger Sigurdsson till Sky Sports.

Everton har kommit igång rejält i Premier League under nye tränaren Sam Allardyce efter en usel inledning på serien. Under måndagen kom den femte raka matchen utan förlust och den fjärde segern på de fem matcherna när Swansea besegrades med 3-1 på Goodison Park.

Det var dock gästerna som tog ledningen i den 35:e minuten. Leroy Fer höll sig framme på en hörna och stötte in bollen. Precis innan paus kunde Everton dock kvittera efter ett klumpigt försvarsspel av Roque Mesa gett hemmalaget en straff. Lukasz Fabianski räddade Wayne Rooneys straff via stolpen, men på returen slog Dominic Calvert-Lewin in 1-1.

20 minuter in i den andra halvleken klev så Gylfi Sigurdsson fram mot klubben han lämnade i somras. Mittfältaren vek in från kanten och avlossade ett vackert skott som knorrade sig in i det borte hörnet. 2-1-målet blev avgörande för Everton.

- Jag vet att Fabianski är en bra målvakt, så jag var inte säker. Men jag fick en bra träff och lyckades få den förbi honom, säger Sigurdsson till Sky Sports.

- Det var en konstig känsla. Jag har spelat med de flesta av de här killarna i tre år. Men det var viktigt för oss.

Wayne Rooney fick sedan chans till revansch från elva meter och gjorde den gången inget misstag och fastställde slutresultatet 3-1. Anfallaren har nu gjort tio mål för Everton i Premier League.

Straffen dömdes efter att Martin Olsson, som spelade hela matchen, varit på Jonjoe Kenny i bakhasorna och denne ramlat. Förseelsen skedde till synes utanför straffområdet, men domaren blåste för straff.

Evertons fina form fortsätter och laget har klivit upp i tabellen och är nia. För Swansea är det fortsatt tungt. Laget är sist i Premier League med fyra poäng upp till säker mark.