Sigurdsson räddade kryss med vacker frispark - United skadekris än värre

Efter 1-1 mot Swansea har United slagit nytt klubbrekord för antal kryss (14) under en Premier League-säsong. Hemmalagets skadekris förvärras dessutom genom nya backskador på Luke Shaw och Eric Bailly.
- Spelarna är väldigt, väldigt, väldigt trötta, säger José Mourinho enligt Mancheser Evening News.

Det var en tung eftermiddag för Manchester United på Old Trafford. Hemmalaget släppte till en sen kvittering mot Swansea och tappade på nytt viktiga poäng på hemmaplan. Dessutom fick laget två nya skador på en backlinje som redan har stora problem på den fronten.

Efter en första halvlek där Swansea skapat de hetaste chanserna kunder United på tilläggstid ta ledningen. Marcus Rashford utmanade mot Lukasz Fabianski och föll väldigt enkelt. Domaren pekade på straffpunkten och Wayne Rooney klev fram och förvaltade säkert läget till 1-0.

Men Swansea skulle få till en viktig kvittering i jakten på nytt kontrakt. I den 79:e minuten stod Gylfi Sigurdsson för ett mycket vackert mål när han knorrade in en frispark som David De Gea bara kunde stå och titta på.

Matchen slutade 1-1 - Uniteds tionde kryss på hemmaplan den här säsongen och 14:e totalt, flest i Premier League. Det 14:e krysset betyder också att man slagit klubbrekord i antalet kryss på en säsong i Premier League, enligt Gracenote.

- Vi är trötta och om några personer vill analysera prestationen i sig är det en sak men man kan inte analysera prestationen utan kontext. Och kontexten är nio matcher i april. Det här är den nionde matchen i april med en trupp på 22 reducerad till en trupp på 13 eller 14 och med spelarna väldigt, väldigt, väldigt trötta, säger José Mourinho efter matchen enligt Manchester Evening News.

Redan efter knappa tio minuter fick United en skadesmäll när Luke Shaw haltade av planen och fick ersättas av Antonio Valencia. I den 61:a minuten fick tvingades även Eric Bailly utgå och ersattes av Matteo Darmian. Utöver Shaw och Bailly har United Marcos Rojo, Chris Smalling, Phil Jones och Timothy Fosu-Mensah skadade på backsidan sedan tidigare.

José Mourinho har flera gånger öppet kritiserat Luke Shaw, bland annat för hans inställning, och skickade en ny passning efter skadan.

- Jag tror att Luke Shaw måste ha en väldigt svår skada för när du lämnar planen efter tio minuter måste det var en väldigt svår skada. Eric Bailly (som också utgick skadad) vet jag inte för han spelade varje minut i de senaste åtta matcherna i april och i dag spelade han 70 minuter. Jag vet inte, men säkerligen måste Shaw ha en svår skada, säger portugisen.

Martin Olsson byttes in för Swansea i den 72:a minuten.

Lagens startelvor:

Manchester United: De Gea - Young - Bailly - Blind, Shaw - Carrick, Herrera, Lingard - Rooney, Martial, Rashford.

Swansea: Fabianski - Naughton, Mawson, Fernandez, Kingsley - Carroll, Britton, Ki - Ayew, Llorente, Sigurdsson.