POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Sir Alex: ”Försökte värva Bale”

Gareth Bale hade kunnat spela i röd tröja i söndagens möte mellan Manchester United och Tottenham. Sir Alex berättar att Southampton nobbade United i deras jakt på den då 16-årige Bale.
– De accepterade inte vårt bud, säger skotten.

Gareth Bale har utvecklats enormt under de senaste säsongerna och bevakas hårt av storklubbarna i hela Europa. Men den vindsnabbe yttern på White Hart Lane hade kunnat leverera precisa inlägg till Wayne Rooney och Dimitar Berbatov istället. Sir Alex Ferguson berättar att Manchester United var mycket intresserade av Bale redan för några år sedan.
– Vi försökte värva honom när han var 16 eller 17 år, säger Ferguson enligt Sporting Life.
– Southampton hade en skotsk sportchef och George Burley var manager. Jag känner inte till alla omständigheter, men de accepterade inte vårt bud och jag tror att de måste ha varnat Tottenham.

Efter Bales succé i Spurs den senaste tiden verkar också Sir Alex något bitter över att värvningen gick i stå. Bale är ju en världsspelare.
– Elva mål för en ytter är en riktig bra avkastning. Han har utan tvekan bidragit enormt, tillägger Ferguson inför söndagens stormatch utan att peka ut Bale som Tottenhams enda klasspelare.

Publicerad 2011-01-15 kl 10:11
Annons
Annons
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå