Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Sir Alex ”ska göra allt han kan” för att Mourinho kommer till United

Sir Alex Ferguson har utsett sin efterträdare.
Vem det blir? José Mourinho – förstås.
- Alex kommer att göra vad han kan för att se till att han får United-jobbet, säger en källa till the Daily Mail.

Premier Leagues äldsta och mest framgångsrika manager, Sir Alex Ferguson – som fyller 70 i år – börjar se slutet på sin långa karriär.

Visserligen har skotten sagt att han fortsätter så länge hälsan tillåter honom till det, men spekulationerna om vem som kommer att efterträda honom har börjat i England.

Ett namn som nämnts flitigt i ett par år nu är José Mourinho, tidigare tränare i bland annat Chelsea och Inter, numer i Real Madrid. Sir Alex och Mourinho har en god relation med varandra och är i kontakt ofta. Ferguson har kallat portugisen för ”sin vän” och ska nu enligt the Daily Mail ha pekat ut Mourinho som borde ersätta honom när han pensionerar sig.

– Alex och José står varandra nära. Alex kommer att göra vad han kan för att se till att han får United-jobbet, säger en källa till den brittiska tidningen.

Mourinho har flera gånger sagt att han vill återvända till England. Portugisen är inte direkt känd för att rädas stora utmaningar. Att ta över efter Sir Alex, som vunnit 13 ligatitlar och två Champions League-titlar med United, skulle förmodligen passa honom.

När Mourinho var manager för Chelsea gjorde han sig ett namn i England genom att reta gallfeber på övriga managers, men också genom att leda Londonklubben till två raka ligatitlar – de första på 50 år.

Under söndagseftermiddagen möts hans gamla lag mot det som spekuleras bli hans nya, i ett laddat toppmöte på Old Trafford.

Publicerad 2011-09-18 kl 12:42
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons