POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ENGLAND

Sir Alex tackade nej till tränarjobb i Arsenal: ”De ville ha svar direkt”

Sir Alex hade 1986 chansen att ta över Arsenal. Men han tackade nej – och blev sedan manager för Manchester United.
- Arsenal-grejen föll åt sidan, säger han.

I en intervju i Glasgow Rangers matchprogram till matchen mot Dundee United, som är Alex Fergusons gamle vapendragare Walter Smiths sista som Rangers-tränare, avslöjar nu Ferguson bakgrunden vill varför han tackade nej till Arsenal 1986, för att sedan i stället ta över Manchester United.

Det året var Skottland på väg till VM och Alex Ferguson och nuvarande Rangers-managern Walter Smith var tränare för landslaget. Innan mästerskapet hörde då Arsenal av sig.

- Jag erbjöds Arsenal-jobbet och ville ta Walter med mig, berättar Ferguson.

Walter Smith hade då sagt att han tyckte Arsenal var en stor klubb men att han inte kunde följa med, eftersom han skulle bli assisterande tränare för Rangers. Det hade dock inte mycket att göra med varför Sir Alex tackade nej till att bli tränare för Arsenal.

- Grejen med erbjudandet från Arsenal var att de ville ha ett svar direkt, men jag kunde inte ge dem något eftersom jag skulle till VM i Mexiko med Skottland. Så Arsenal-grejen föll åt sidan, Walter gick till Rangers och senare det året gick jag till Manchester United.

Och resten är som bekant historia. Säkerligen är det ett och annat United-fan nu som skattar sig lyckliga att Arsenal inte hade mer is i magen.

Publicerad 2011-05-11 kl 08:47
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå