Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Skapade tidernas skandal - nu är Keane tillbaka i Irlands landslag

Foto: Scanpix

Roy Keane lämnade Irlands landslag i vredesmod – mitt under VM 2002. Nu är han på väg tillbaka. Den förre Manchester United-spelaren uppges ta över jobbet som förbundskapten ihop med Martin O'Neill.

Drygt tio år har gått sedan Keane blev centralgestalt i den största landslagsskandalen som drabbat Irland i modern tid. Som lagets självskrivne superstjärna, han var ju trots allt kapten för Manchester United, förväntades innermittfältaren leda sitt manskap genom gruppspelet i Sydkorea och Japan. Men på grund av en schism med dåvarande förbundskaptenen Mick McCarthy, som enligt Keane inte förberett sig tillräckligt inför mästerskapet, valde han istället att åka hem.

Det blev ett väldigt rabalder och många fans var så besvikna att de aldrig ville se honom i Irlands landslag igen. Det tvingades de dock göra. Under en kortare tid gjorde Keane ett fåtal framträdanden innan han 2005 deklarerade att han ville pensionera sig för att satsa fullt ut på klubblaget.

Men nu skriver ett flertal irländska och brittiska medier att Keane är mycket nära att återvända i rollen som assisterande tränare. Den som väntas presenteras som huvudtränare är Martin O'Neill, som bland annat gjort sig känd som manager i Celtic och Aston Villa.

- Vi har diskuterat med dem båda under en längre tid. Jag ser inget hinder för att vi ska kunna presentera dem snart. På lördag hoppas vi kunna hålla en presskonferens, säger förbundsordföranden John Delaney.

Publicerad 2013-11-05 kl 13:09
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons