Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Skottskadad på Utöya – får träffa favoriterna i Manchester United

Manchester United-supportern Marte Gustavsen Ødegården blev allvarligt skadad under terrordådet på Utöya. Klubben fick reda på det – och bjuder nu över hela familjen.

Marte Gustavsen Ødegården blev omskriven på Twitter dagarna efter terrorattentatet som tog 69 norska ungdomars liv på Utöya den 22 juli. Den 17-åriga Manchester United-supporten hade skjutits, men överlevt. Bland fotbollstwittrare spreds hennes historia snabbt.

Manchester United fick på så sätt reda på att Gustavsen, ett stort United-fan, skadats under attackerna. För att visa sitt deltagande har klubben nu meddelat att man bjuder över hela familjen till England så fort Gustavsen blivit frisk från skadorna.

- Det första som hände var att vi direkt fick hälsningar från USA, där United var på träningsläger. De önskade henne ett snabbt tillfrisknande, säger pappa Bjørn Tore Ødegården till VG Nett.

I Manchester ska Marte med familj få besöka träningar, gå på en match, och träffa alla spelare.

- Detta är en enorm motivation för henne att bli frisk igen. När hon fick beskedet om hälsningen från laget, och inte minst inbjudan till att komma på besök, trodde hon inte att det var sant.

Publicerad 2011-08-02 kl 21:34
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons