Skräckskadan: Liverpool-talangen skrek ut sin smärta - bars ut på bår

Liverpool besegrade Leeds med 3-0 på Elland Road.
Efterspelet kom dock att handla om 18-årige Harvey Elliot – som tvingades lämna matchen på bår med, vad som såg ut att vara, en allvarlig benskada.
- Vi såg att foten inte var på sitt rätta ställe. Det var därför vi blev så chockade, säger Jürgen Klopp till Sky Sports efter matchen.

På söndagseftermiddagen tog Leeds United emot Liverpool hemma på Elland Road. När startelvorna presenterades stod det klart att Liverpool kom till spel med både Alisson och Fabinho i elvan. Raphinha tog plats som högerytter i Leeds och förpassade Daniel James, som nyligen värvades från Manchester United, till bänken.

Startbeskeden var glädjande för båda lagen. Det var nämligen länge oklart om de sydamerikanska landslagsspelarna skulle kunna spela helgens Premier League-omgång, men tidigare i veckan gav Fifa spelarna klartecken att delta

Matchen började i ett rasande tempo och lagen turades inledningsvis om att kontra på varandra. Efter drygt 20 spelade minuter kopplade Liverpool ett grepp om matchen. Trent Alexander-Arnold fick bollen på högerkanten och slog ett hårt, lågt inlägg som Mohamed Salah kunde förvalta ensam framför mål.

Fem minuter senare var Liverpool nära att utöka ledningen. Salah slog ett långt inlägg mot bortre stolpen där Thiago dök upp och nickade bollen i mål - men den assisterande domaren hade höjt sin flagga. Egyptiern var nämligen offside i sekvensen innan.

Liverpool tog över matchen efter ledningsmålet och skapade flera farliga målchanser, men 1-0-ledningen stod sig till paus.

Utdelningen skulle i stället komma i början av andra halvlek. Liverpool fick en hörna och inne i straffområdet damp bollen ner framför fötterna på Fabinho som kunde trycka in 2-0. Brassens blott fjärde mål i Liverpool-tröjan.

Med dryga halvtimmen kvar att spela utspelade sig otäcka scener på Elland Road. Liverpool-talangen Harvey Elliott föll till gräset och blev liggande efter en duell. Mohamed Salah, som var nära situationen, viftade snabbt efter läkarvård då Elliot vred sig i smärtor.

18-årige Harvey Elliott kunde inte spela vidare och bars ut på bår med, vad som såg ut att vara, en allvarlig benskada. Efter VAR-granskning tilldelades Pascal Struijk, som var den som tacklade Elliot, ett direkt rött kort.

Efter matchen uttalade sig Jürgen Klopp om Elliots skada.

- Det är ingen bra skada, fotleden är ur led. Han är på sjukhuset nu. Vi måste vänta. Han spelade otroligt bra igen och är en otrolig spelare, säger Liverpool-tränaren till Sky Sports och fortsätter:

- Om jag vill att en så ung spelare ska få den här erfarenheten så tidigt i sin karriär? Nej. Men nu är det fallet och nu måste vi finnas där för honom, och det kommer vi att göra. Vi kommer att spela fotboll utan honom men vi kommer att vänta på honom, för han är en toppspelare.

Med en spelare mer på planen kunde Liverpool spela av slutskedet av matchen utan bekymmer och på övertid fastställde Sadio Mane slutresultatet till 3-0. Segern gör att Liverpool nu går upp på en tredje plats i tabellen med tio inspelade poäng efter fyra omgångar.

Leeds däremot har fått en tuffare start på säsongen och står fortfarande utan seger efter fyra spelade matcher.

Leeds: Meslier - Ayling, Llorente, Cooper, Firpo - Phillips - Raphinha, Dallas, Moreno, Harrison - Bamford.

Liverpool: Alisson - Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson - Fabinho, Thiago, Elliot - Salah, Jota, Mane.