POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ENGLAND

Skrev på för Man United - men fick köpa ut sig själv

Andre Herrera är klar för spel i Manchester United nästa säsong, men det krävdes att han själv betalade utköpsklausulen.

Andre Herrera har länge ryktats vara på väg till Manchester United och en övergång var nära redan förra säsongen. Nu har spelaren tillslut presenterats i Manchesterklubben med det hela krävde att spelaren själv betalade sin utköpsklausul i Athletic Club Bilbao.

På torsdagseftermiddagen meddelade Athletic Club att man hade avvisat ett erbjudandet från Manchester United om att betala spelarens klausul.

“Athletic Club vill meddela att man den här veckan avvisat ett erbjudande från Manchester United FC, beräknad på 36 miljoner euro för övergången av Andre Herrera”, skrev klubben på sin hemsida.

 

Men några timmar senare rapporterade Athletic Club att Herrera officiellt hade betalat sin egen utköpsklausul på 36 miljoner euro och därför inte längre var en Athletic-spelare. Vilket betydde att Manchester United kunder värva spelaren.

“Det spanska liga förbundet LPF har bekräftat till Athletic Club att spelaren Ander Herrera Agüera har uppfyllt kraven gällande bestämmelser som gäller för uppsägningen av anställningsavtal som band honom till vår klubb, genom att idag betala in ersättningsbeloppet fastställt i kontraktet.

Athletic Club vill tacka Ander Herrera för hans engagemang under de tre säsonger som han har varit i klubben och önska honom all lycka i framtiden”, skrev klubben på sin hemsida.

Ett av de största problemen för Athletic Club med att sälja Herrera var att Athletic var ansvariga att betala 1.4 miljoner euro till Herreras förra klubb Real Zaragoza som en del av affären. Men enligt rapporter ska Herrera accepterat att betala den avgiften själv, troligen med hjälp från Manchester United.

Andre Herrera skriver på ett fyraårskontrakt med Manchester United. 

Publicerad 2014-06-27 kl 13:25
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå