Sons uppvisning i Spurs överkörning – stod för makalöst solonummer

Tottenham körde över Burnley på hemmaplan.
Matchens höjdpunkt stod Heung-Min Son för när han bjöd på ett otroligt solonummer.
- Det här målet kan vi visa i 22 års tid, säger Viasats Eriks Niva.

Harry Kane och Lucas Moura gav Tottenham en tidig tvåmålsledning hemma mot Burnley under lördagen. En smakstart för hemmalaget och publiken på Tottenham Hotspur Stadium – och det skulle bli ännu bättre.

Efter halvtimmen spelad fick Heung Min-Son bollen i höjd med eget straffområdet. Sedan satte sydkoreanen fart på benen. Ordentligt med fart. Mittfältaren sprang förbi samtliga spelare som stod i vägen för honom på planen innan han kom helt fri med Burnleys målvakt Nick Pope. Väl framme vid gästernas straffområde var sydkoreanen iskall när han placerade in 3-0 för hemmalaget.

- Det är ett helt, helt otroligt mål. Att kunna springa så där långt med så hög fart och ändå ha perfekt kontroll på bollen, säger Viasats Erik Niva.

Georhe Weah stod för ett legendariskt mål för Milan mot Hellas Verona hösten 1996 – ett mål som Viasats expert drar paralleller till.

- Målet Weah gjorde har visats i 23 år sedan dess. Och visst, Weah tar bollen i efter straffområde, hans är längre, men Sons är faktiskt renare. Han har ju sex-sju motståndare som han bara blåser förbi. Har vi visat Weahs mål i 23 år så kan vi väl visa det här i 22, säger Niva.

Harry Kane gjorde sedan sitt andra mål tio minuter in på andra halvlek innan Moussa Sissoko fastställde slutresultatet till 5-0.

Segern gör att Tottenham klättrar upp till en femteplats i Premier League, Burnley placerar sig på plats 13 i en haltande tabell.