Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ENGLAND

Sparkade Villa-tränaren: “Tuffaste utmaningen i mitt liv”

Foto: AP

Paul Lambert

Igår valde Aston Villa att avskeda Paul Lambert.
Den skotske managern menar att perioden i Aston Villa var en av de svåraste i hans karriär.
- Det var den tuffaste utmaningen i min tränarkarriär, säger managern till League Managers Association.

Aston Villa har haft en tung period i Premier League. Man har bara gjort ett mål i ligan sedan nyår och man ligger just nu under nedflyttningsstrecket. Det resulterade i att klubben avskedade Paul Lambert efter tre år vid rodret. Den skotske managern är nöjd med att ha jobbat med Aston Villa, men medger att det var långt ifrån en spikrak tid.

- Jag är extremt stolt och hedrad över att ha tränat Aston Villa. Mitt första mål när jag anlände var att göra en total översyn kring truppen och minska lönenivån, samtidigt som att behålla laget i Premier League. När jag pratade med klubbens ägare Randy Lerner varnade han mig om att det skulle bli min största utmaning i min karriär och han hade inte fel.

- Ambitionen var också att satsa på unga spelare, som kunde utvecklas och bygga en stadig grund för att utveckla klubben framåt och öka dess värde i framtiden. Jag lade mitt hjärta och själ i jobbet från första till sista dagen och det finns många jag är skyldig ett stort tack, säger Lambert.

Den skotske managern passade även på att förutom styrelsen och spelarna hylla fansen som hade ett stort tålamod.

- Jag hyllar supportrarna som är en av de mest passionerade jag har stött på någonsin. De hade med all rätt höga förväntningar och jag hoppas uppriktigt att de får den framgång de förtjänar, säger Paul Lambert till League Managers Association.

Publicerad 2015-02-12 kl 13:26

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER