Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND
43v

"Speed en av fyra spelare som tog livet av sig"

Foto: Bildbyrån.

Barry Bennell står åtalad för en rad övergrepp mot barn.
Enligt vittnesmål från en utsatt tog fyra spelare som hade Bennell sitt eget liv vid ett senare tillfälle. Däribland Gary Speed.
- Allt jag vet är vilken påverkan det hade på mig, förklarade mannen under rättegången, enligt The Guardian.

Just nu pågår rättegången mot den förre fotbollstränaren och scouten Barry Bennell. Bennell står åtalad för ett stort antal fall av sexuella övergrepp mot barn under åren 1979 – 1990.

Under onsdagens förhandling berättade en person som tidigare utsatts för övergrepp av Bennell (vilket Bennell tidigare erkänt och dömts till nio års fängelse för) att fyra personer som haft Bennell som tränare alla begått självmord.

Däribland Gary Speed, som tog sitt eget liv 2011.

- Fyra spelare från lag jag spelat med, med Bennell, har tagit sitt eget liv. Om de har tagit sitt liv på grund av enbart Barry vet jag inte men allt jag vet är hur påverkade mig och hur det kunde påverka andra människor, förklarade mannen under rättegången, enligt The Guardian.

Gary Speeds advokater bekräftade redan 2012 att Speed hade kontakt med Bennell, men man förnekade samtidigt att walesaren skulle utsatts för övergrepp.

- Även om Gary Speed kände mr. Bennell genom fotbollskontakter var han inte ett ”offer” och hade ingen roll i utredningen, sa man i ett uttalande då, enligt The Telegraph.

Samtidigt har hans pappa Roger bekräftat att Gary vid tillfällen sovit över hos Bennell. Inte heller han tror dock att Gary utsattes för övergrepp.

Under rättegången berättade dessutom ett av Bennells andra offer att personer inom Manchester City, som han arbetade för då, visste om anklagelserna. Chefsscouten Ken Barnes pekas ut som en av de som visste vad som pågick.

The Guardian skriver att Bennell erkänt sju av åtalspunkterna, samtidigt som han nekar till 48 andra övergrepp mot totalt 11 målsäganden.

Gary Speed firade stora framgångar i framför allt Leeds och Newcastle under sin spelarkarriär. Som tränare hade han dessutom rollen som förbundskapten för Wales.

Publicerad 2018-01-17 kl 17:42
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons