POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
PREMIER LEAGUE
3v

Spionskandal i England – Liverpool betalade miljonbelopp till City efter misstänkt hackning

Foto: Bildbyrån

En ny spionskandal har uppdagats i England.
Enligt The Times spionerade Liverpool över hundra gånger på ett av Manchester Citys scoutingsystem.
Enligt tidningen betalade Liverpool en miljon pund i en uppgörelse mellan klubbarna för det inträffade.

Liverpool och Manchester City stred hårt om Premier League titeln under den förra säsongen. Nu kan det visa sig att klubbarna även stridit med varandra på annat håll också.

Enligt The Times betalade Liverpool en miljon pund, cirka 12 miljoner kronor, i en uppgörelse mellan klubbarna 2013. Detta efter att Liverpool ska ha spionerat på en av Manchester Citys scoutingsystem.

Enligt tidningen kom uppgörelsen mellan klubbarna ett år efter att tre före detta scouter flyttat från City till Liverpool året innan. Bland de tre personerna fanns Michael Edwards, som i dag är sportchef i Liverpool och ansvarig för spelarövergångar i klubben.

Edwards var också en av två personer som ska ha misstänkliggjorts ha loggat in på ett scoutingsystem med åtkomst till Manchester Citys databas vid hundratals tillfällen. City ska ha upptäckt inloggningarna efter att de anställt personer som arbetar med datasäkerhet.

City ska även ha set till att få igenom övergångarna för både Sevillas Jesus Navas och Fernandinho från Sjachtar Donetsk. Enligt The Times betalade Liverpool summan utan att erkänna någon form av ansvar eller överträdelse och anklagelsen från City togs aldrig till domstol.

Förra året anklagades Leeds Uniteds tränare Marcelo Bielsa för att ha spionerat på motståndarna Derby County för att skaffa sig fördelar inför mötet mellan klubbarna. The Times sportchef Matt Dickinson menar att den här spionskandalen är större och menar att nyheter är otroligt förvånande.

”Att en ledande klubb har betalat en annan ledande klubb en miljon pund efter en misstänkt hackande av ett scouting system, som inkluderar viktig information om olika möjliga spelarförvärv, raknas som en av de största skandalerna i Premier League-eran” skriver han i The Times.

Varken Liverpool eller Manchester City har valt att kommentera uppgifterna till The Times.

Publicerad 2019-09-21 kl 10:22
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå