Spurs behövde bara en halvlek för att krossa Burnley

Tottenham-Burnley 4-1

0-1, Paterson, 15', 1-1, Dawson 47', 2-1 O'Hara, 52', 3-1, Pavlutjenko, 65', 4-1, Självmål, 68'

Det första mötet av två mellan Burnley och Tottenham Hotspur i ligacupens semifinal spelades på White Hart Lane. Men det var gästerna som överaskande tog ledningen. Efter bara en kvarts spel lyckades Martin Paterson nå ett lågt inspel från höger och satte ledningsmålet för Burnley i öppet mål från bara någon meters håll.

Tottenham var i gungning halvleken ut, men i den andras inledning nickade Michael Dawson in 1-1 efter en hörna. Och fem minuter senare ledde Londonlaget efter att nyinbytte Jamie O'Hara dundrat in 2-1 på volley.

När sedan Roman Pavlutjenko ryckte sig fri och sköt 3-1 med 25 minuter kvar och sedan Michael Duff nickat in 4-1 i eget mål bara tre minuter senare pustade Spursfansen ut. Det ser ut att bli en resa till Wembley i år.

Returmatchen spelas på Turf Moore om två veckor.

Publicerad 2009-01-06 kl 23:16