Spurs cupfiasko: Blir omspel mot League One-jumbon i FA-cupen

FA-cupen

Tottenham tappade 2-1 till 2-2 på övertid mot Rochdale.
Steven Davies mål i den fjärde tilläggsminuten gav League One-jumbon omspel i FA-cupen.

Tottenham ställdes under lördagen mot League One-jumbon Rochdale i den femte omgången i FA-cupen. Det såg på förhand ut att bli en enkel biljett vidare i turneringen för Spurs, men Rochdale visade sig vara en svårare lott än förväntat.

Tottenham hade i första halvlek svårt att ta sig fram till några farliga målchanser och fick i stället strax innan halvtid en ordentlig kalldusch. Ian Henderson höll sig i den 46:e minuten framme och gav Rochdale ledningen i matchen. Det stod sig däremot inte särskilt länge.

I andra halvlek lyfte Tottenham och kvitterade i den 49:e minuten genom Lucas Moura, som fick fira sitt första mål i år för Spurs. Tottenham jagade länge ett ledningsmål och fick i den 88:e minuten det, när Harry Kane gav laget ledningen från straffpunkten. Där och då såg laget ut att klara sig undan från ett fiasko.

Men Rochdale ville annorlunda och i den 94:e minuten kvitterade inbytte Steven Davies till 2-2 och fullbordade cupskrällen. Det innebär att det nu blir omspel mellan lagen.

Publicerad 2018-02-18 kl 19:04