Spurs-duon matchhjältar - efter Super League-kaoset: "Glada att fortsätta som vanligt"

Heung Min-Son och Gareth Bale som klev fram och låg bakom segern (2-1) mot Southampton.
Efter matchen fick Bale frågan kring hur Super League-kaoset påverkat dem.
- Vi spelare har bara fokuserat på att försöka få den nya tränaren att komma in i det, säger han enligt Sky Sports.

José Mourinho lämnade Tottenham, forne Spurs-spelaren Ryan Mason tog över som interim-tränare. Tottenham fanns med bland de 12 Super League-klubbarna. Ligan som skakade om fotbolls-världen i två dygn, för att senare skrotas. Allt detta inom tre dagar. Så att påstå att det stormar kring Spurs är ingen underdrift, och mitt i allt skulle de spela Premier League-fotboll mot Southampton. När startelvorna kom bekräftades det supportrarna var rädda för. Harry Kane, som utgick med en fotskada i förra omgången mot Everton, fanns inte med i truppen.

Southampton kom ut starkast, och hade ett jätteläge att ta ledningen bara två minuter in i matchen. Men på Nathan Tellas avslut stod Spurs-målvakten Hugo Lloris för ett par otroligt vassa räddningar, och höll sin nolla intakt.

De inledande 25 minuterna var det framförallt gästerna som skapade chanser. Tottenham hade svårt att få fast bollen på offensiv planhalva, och tvingades inrikta sig på försvararsspel. Och pressen skulle ge utdelning. På en hörna från James Ward-Prowse slet sig Danny Ings fri från sin markering, och nickade in 0-1 på Tottenham stadium.

Men glädjen hos anfallaren skulle bytas ut mot besvikelse. I den 57:e minuten klev Ings av, med en misstänkt lårskada. Och bara minuter senare smekte Gareth Bale in kvitteringen.

I den 74:e minuten gjorde Heung Min-Son 2-1, trodde de flesta... Men VAR-granskningen visade att Lucas Moura stod offside i skottlinjen, vilket störde målvakten. Inget mål.

De skulle få ytterligare ett guldläge. Med bara minuter kvar tilldömdes Tottenham straff, efter att bollen tagit på en Southampton-förvarares hand. Fram stegade Son, och tryckte in 2-1, vilket också blev slutresultatet.

- Southampton kom ut och pressade oss i första halvlek. Vi har bara haft ett par dagar med den nya tränaren att försöka hitta rätt, men det kommer ta lite tid. Men vi hade ett bra snack i halvtid kring vad vi kunde förbättra i andra halvlek. Efter det tycker jag att vi kontrollerade matchen och förtjänade vinsten, säger Gareth Bale enligt Sky Sports.

Han utvecklar kring Super League-turbulensen, som inte varit deras huvudfokus.

- Vi spelare har bara fokuserat på att försöka få den nya tränaren att komma in i det. Det (Super League) är avslutat och vi är glada att vi kan fortsätta som vanligt.

Tottenham: Lloris - Aurier, Alderweireld, Dier, Reguilon - Lo Celso, Höjbjerg, Ndombele - Moura, Son, Bale.

Southampton: McCarthy - Walker-Peters, Bednarek, Vestergaard, Salisu - Walcott, Ward-Prowse, Armstrong, Tella -Adams, Ings.