Spurs missräkning mot nykomlingen – Sheffield ny tabellfemma

Tottenhams svaga Premier League-säsong fortsätter.
Under lördagen fick Spurs nöja sig med ett kryss mot Sheffield United – samtidigt tog nykomlingen sig upp till en femteplats.

Lördagseftermiddagen på Tottenham Hotspur Stadium bjöd på en fajt mellan Tottenham och Sheffield United. Och det var nykomlingen Sheffield som inledde matchen starkast. Gästerna var nära att spräcka nollan efter tio minuters spel och med halvtimmen spelad var de ännu närmare då de prickade stolpen.

Spurs hade svårt att skapa några vassa målchanser och hemmalagets bästa chans i den första halvleken kom strax innan halvtidsvilan, men skottet gick utanför.

0-0 i paus.

Sheffield United var det bättre laget i den första halvleken, men det var Spurs som tog ledningen den här lördagen. Efter en försvarsmiss hos gästerna var Son Heung-min påpassligt framme i straffområdet och skyfflade in 1-0 till Spurs.

Kort därpå kom kvitteringen – trodde Sheffield. Men, domare Graham Scott valde att VAR-granska målet och efter en kort stund beslutade han sig för att inte godkänna kvitteringen. Högst tveksamt.

Men Sheffield gav sig inte och med kvarten kvar från slutvisslan nickade George Baldock in kvitteringen. Spurs var nära på stopptid genom Lucas Moura men lyckades inte få till ett segermål – utan mötet slutade 1-1.

Tottenham placerar sig efter tolv spelade matcher tolva i Premier League med 14 inspelade poäng. Det oavgjorda resultatet gör att Spurs nu inte har vunnit på fem raka ligamatcher.

Sheffield United står på 17 poäng efter tolv spelade matcher, vilket gör att de i nuläget placerar sig femma i tabellen.

Publicerad 2019-11-09 kl 17:57