POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ENGLAND
4v

Sterling förslag för att motverka rasism: Poängavdrag

Foto: Bildbyrån.

Raheem Sterling har tagit ställningen i kampen emot rasism.
Nu föreslår han också åtgärder - och han tycker att poängavdrag skulle vara en bra väg att gå.

Rasismskandalerna har avlöst varandra runtom i Europa. Kalidou Koulibaly har blivit utsatt i Italien, Amiens-lagkapten Prince-Desir Gouano menade att han hörde rasistiska glåpord i mötet med Dijon och även i England har det rapporterats om rasismskandaler. Manchester City-stjärnan Raheem Sterling har berättat han blivit utsatt för rasism när han spelat fotboll. Sterling har samtidigt tagit ställningen i frågan och nu föreslår han dessutom ett par åtgärder för att komma till bukt med problemet. Han tycker inte spelarna ska straffas, utan att påföljderna ska riktas mot klubbarna.

- I stället ska straffen vara hårdare, böter gör ingenting ont på de rika klubbarna eller förbunden, skriver han i The Times enligt bold.dk.

- Därför föreslår jag automatiskt nio poängs avdrag för rasistiska tillrop. Det låter hårt, men vilken supporter kommer med rasistiska tillrop när det möjligtvis kan kosta nedflyttning eller ödelägga deras chanser i en titelstrid? skriver Sterling.

Han föreslår också att de berörda klubbarna ska få spela utan publik.

- Dessutom ska klubben få spela tre matcher inför tomma läktare. På så sätt kommer de att förlora intäkter till följd av rasistiskt beteende.

Publicerad 2019-04-23 kl 11:30
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå