Sterlings fullträff gav City seger i stormötet med Arsenal

Manchester City besegrade Arsenal med 1-0 under lördagkvällen.
Segerskytt? Det blev Raheem Sterling.

Under lördagskvällen nalkades det stormöte i Premier League när Manchester City välkomnade Arsenal till Ethiad Stadium.

Manchester City hade inför matchen med Arsenal vunnit en match, kryssat en och förlorat en på sina inledande tre Premier League-matcher. För Arsenals del, hade man en tre segrar och en förlust på sina fyra Premier League-matcher.

Kevin De Bruyne saknades för Manchester City på grund av skada när man tog emot Arsenal under lördagskvällen, då klev stortalangen Phil Foden in i hans ställe.

Med 20 minuter spelade öppnade Raheem Sterling målskyttet i matchen. Sergio Agüero frispelade Foden som på två tillslag tog emot och sköt. Bernd Leno lyckades dock rädda men lämnade retur - som Sterling snappade upp och sköt in till 1-0 City.

Den andra halvleken bjöd inte på några fler mål, utan matchens slutade 1-0. Manchester City vann matchen och tar sig nu upp till tiondeplats i Premier League, dock med en match mindre spelad. För Arsenals del placerar man sig nu på fjärdeplats.

Positivt, dock, från ett Arsenal-perspektiv var att man fick se den nya storvärvningen, Thomas Partey, göra debut för Londonlaget efter att den ghananske landslagsmittfältaren blev inbytt i den 83:e minuten.

Härnäst möter City West Ham på bortaplan i London och Arsenal tar sig an Leicester på hemmaplan.

Manchester City: Ederson - Walker, Dias, Aké, Cancelo - Bernardo Silva, Rodrigo, Foden - Sterling, Agüero, Mahrez.

Arsenal: Leno - Tierney, Gabriel, Holding - Bellerin, Ceballos, Xhaka, Saka - Willian, Aubameyang, Pépé.