POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ENGLAND
10å

Stoor om att spela i Championship: Betydligt högre nivå än allsvenskan

Fredrik Stoor är just nu utlånad till Derby i Championship och han tycker inte det är ett så stort steg neråt.
- Tempot i Championship är högre än i Premier League, säger han till fotbollskanalen.se.

Fredrik Stoor tröttnade på Fulhams bänk och flyttade till Derby på en ett månadslångt lån. En division neråt, men högerbacken är imponerad av sin nya klubb.
- Klubben är i sig, med träningsanläggning och fans, snäppet bättre än Fulham men sen ska man inte sticka under stolen med att det är Championship. Det är lite annat och Derbys tupp är inte lika stor eller har samma bredd som Fulhams. Men Championship och Derby är inte ett så stort steg ner som man kan tro, säger han.

Vad är det för skillnad i spelkvaliteten?
- Många säger att tempot i Championship är högre än i Premier League och det stämmer. Det är mycket kamp och man har inte lika mycket tid med bollen, men Premier League är ju Premier League och det är så klart en bättre liga. Samtidigt håller ju Championship betydligt högre nivå än allsvenskan.

Efter att transferfönstret stängde var lån till Championship det enda alternativet för Stoor och han tvekade därför inte när Derby ville ha honom.
- Det gick väldigt fort. Tidigare när jag varit med om en övergång så har det varit spekulationer och sådant länge men nu gick det på några timmar bara och sen fick jag hoppa in i bilen och åka dit.

Låneavtalet upphör snart, blir det förlängning?
- Vi har inte pratat om det ännu. Det är så fall tal om att låna ut mig till nyår men i så fall måste klubbarna komma överens och jag har inte pratat med Fulham. Sen måste jag ju vilja själv också, men i dag känns det bra.

Sedan Stoor flyttade till Derby har laget spelat tre matcher. Den första var samma dag som transfern och därför avstod Stoor. I de övriga två (1-6 mot Cardiff och 3-0 mot Sheffield Wednesday) har han spelat från start. Något han förväntar sig att göra även i helgens match mot Leicester.

Publicerad 2009-10-15 kl 22:10
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå