Stor dramatik när målskytten Elmander bokade Wembley-biljett

Johan Elmander visade vägen för Bolton med en snygg vänsterslägga. Men segermålet kom först i 89:e minuten - när Bolton blev klara för FA-cupsemifinal.

Johan Elmander och Sebastian Larsson gjorde upp om en semifinalplats på Wembley i FA-cupen.

Och det var Elmander som fick första - och till sist även det sista - ordet. Det började med att Muamba nickade ner en boll till Klasnic, som skarvade den vidare till svensken. Elmander var sedan oerhört distinkt när han kom fri mot Foster - och drog till med en riktigt vänsterslägga. Målet var Elmanders första på tio matcher.

Cameron Jerome skulle dock se till att det var kvitterat innan paus. Jerome nickade fram bollen, fick tillbaka den av Wheater - och dunkade in bollen bakom Jääskeläinen.

Matchen var svängig och underhållande, mellan två lag som båda ville undvika omspel. Phil Dowd friade dubbla gånger i andra halvlek, när det kändes som att han lika gärna hade kunnat döma staff. När Kevin Davies sedan fälldes lite senare pekade Dowd på straffpunkten. Davies var säkerheten själv och la den enkelt i mitten av målet.

Det var dock inte över där. Birmingham slängde in gamle målspottaren Kevin Phillips, som gjorde ett av de snyggaste målen på St. Andrews den här säsongen. En lång boll skaravdes vidare mot anfallaren, som utanför straffområdet kastade sig mot bollen och sköt på halvvolley. Bollen fick en perfekt båge och flög in över Jääskeläinen.

Men Bolton hade ytterligare ett ess i rockärmen. I 89:e minuten nickade Kevin Davies - vem annars? - ner en boll till inhoppande Chung Yong Lee som knoppade in 3-2.

Birmingham: Foster, Parnaby, Davies, Jiranek, Murphy, Larsson, Ferguson, Mutch, Beausejour, Phillips, Jerome

Bolton: Jääskeläinen, Steinsson, Cahill, Wheater, Robinson, Elmander, Holden, Muamba, Petrov, Kevin Davies, Klasnic

Publicerad 2011-03-12 kl 16:17