Stor fördel för Chelsea i kampen om ligatiteln - oavgjort i seriefinalen

Women´s Superleague

Chelsea och Manchester City spelade 2-2 i seriefinalen i den engelska ligan.
Med två omgångar kvar är det stor fördel för Chelsea.

Det skiljde två poäng mellan ettan Chelsea och tvåan Manchester City. För City var en seger nödvändig i jakten på ligatiteln. Då blev det 2-2, och med två omgångar kvar skiljer det alltså fortfarande två poäng mellan lagen.

Jonna Andersson startade till vänster i Chelseas backlinje medan Zecira Musovic satt på bänken och Magdalena Eriksson på läktaren då hon inte klarade av att starta efter att hon drog på sig en skada i helgen.

Svensktrion fick se sin lagkamrat Sam Kerr ha stor show. Först nickade hon snyggt in en hörna från Erin Cuthbert, och nio minuter senare lurade hon bort Alex Greenwood och kom fri, petade till bollen förbi utrusande målvakten Ellie Roebuck som rev ner Kerr. Straff och Pernille Harder gjorde inget misstag och så var det 2-1.

Om Chelseas anfall var vasst så var försvaret inte lika bra.

Fyra minuter efter Sam Kerrs 1-0-mål så var Chelseas högerback Jess Carter passiv och tillät ett City-inlägg, Millie Bright missade bollen och då låg Jonna Andersson på fel sida om Chloe Kelly som satte 1-1.

2-2-målet kom i den 74:e minuten och återigen efter svagt försvarsspel av Chelsea

Fran Kirby svarade för en jätteblunder och spelade bollen bak i eget straffområde till Chloe Kelly som fick fritt fram och snabbt spelade in bollen centralt, Bright missade bollen igen och Lauren Hemp blev fri och fastställde slutresultatet.

Efter 2-2-målet var det Manchester City som pressade på i jakt på ett ledningsmål och ett bättre utgångsläge inför de två sista omgångarna. Men Ann-Katrin Berger storspelade och såg till att det är fördel Chelsea i kampen om ligatiteln.

Chelsea möter åttan Tottenham och sjuan Reading.

För Manchester City återstår matcher mot tian Birmingham och nian West Ham.