POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

STOR INTERVJU – David Elm: Landslaget är en dröm

David Elms resa från division fyra till Premier League är som ur "Åshöjden".
Anfallaren vill gärna ha boksamlingen:
- Om någon vill bli av med den får de gärna höra av sig, säger han till fotbollskanalen.se.

Det var inte många år sedan 27-årige David Elm spelade division 4-fotboll i Sverige. Då spelade han för Emmaboda efter att ha varit vänsterback i Nybro under några år.

Nu har han slagit sig i Fulhams förstaelva och gjorde ett av målen i senaste vinstmatchen mot Burnley och spelade fram till ett annat. Han hyllas av brittisk media och lär finnas med i söndagens FA-cupmöte med Svennis gamla klubb Notts County.

Frågan är vad som har hänt med den äldste brodern Elm? Hade han ens själv kunnat drömma om det här när han sprang omkring i de lägre divisionerna i Sverige?

- Hehe, ja det var inte så länge sedan jag spelade division fyra. Finns det någon förklaring så är det väl att jag aldrig slutat drömma, och att jag aldrig slutat kämpa, förklarar David Elm för fotbollskanalen.se.

- Saker kan gå bara man tror på det och är beredd att jobba tillräckligt hårt. Sedan är det nog lite tur också.

Som gammal Manchester United-fan var Premier League givetvis en dröm att komma till. Men han blev nästan hånad när han blev klar för Fulham i höstas. Endast agenten hyllades för övergången.

Väldigt få trodde att stora bror Elm skulle ta sig fram till en startplats i ligan. Han hade ju inte varit helt given i Kalmar FF ens. Så frågan är varför det lossnar nu?

- Det är väldigt svårt att svara på. Antagligen finns det flera anledningar, men jag tror att det skulle kunna vara att jag här kan spela helt utan press. Det kan låta konstigt. Men att få den chansen som jag fick, och att veta att ingen tror att man någonsin kan göra något i Premier League, det gör att man släpper på mycket och bara kör istället. Det finns liksom inte mycket att förlora.

Hur långt kan du nå?
- Det är också väldigt svårt att svara på. Och dumt. Att begränsa mig i tanken är väldigt onödigt.

Hans samarbete med 29-årige anfallspartern Bobby Zamora, som själv är lite av en "late-bloomer" i Premier League, har hyllats.

- "Bob" är ju en väldigt bra spelare. Han vet hur han ska röra sig på planen för att göra det enkelt för sina medspelare. Sedan gillar jag att han tar en del av det fysiska spelet, så att jag kan fokusera på lite annat än bara det, förklarar han och tillägger att tempot är det han utvecklat mest. Både i fötter och huvud.

Hur ser du på landslaget?
- En dröm. Men jag tror att det kommer krävas flera bra matcher för att det ens ska bli aktuellt, berättar Elm och tillägger att han inte hört något från assisterande tränare Marcus Allbäck och att han inte har en aning om hur pass hett namn han kan vara för en landslagstrupp mot Wales.

I Fulham har han för övrigt Malmö FF:s och Halmstads gamle mästartränare Roy Hodgson som manager. En manager som ryktades vara förbundets önskelista som svensk förbundskapten innan det blev klart med Erik Hamrén.

Finns det några likheter med din förre tränare Nanne Bergstrand?
- Båda är väldigt taktiskt kunniga, lugna och bra på att förmedla saker. Roy kanske ryter i oftare än vad Nanne gör.

Det kan knappast undgått någon som läst så här långt att David är den äldste av tre fotbollspelande bröder och att mellanbroder Viktor håller till i Heerenveen och landslagsman Rasmus spelar i AZ Alkmaar.

David berättar att han följer båda sina bröder och Kalmar FF så mycket han kan via tv och liveuppdateringar. Och Elmbrödernas historia är ju onekligen en smula som bröderna Engmarks i Max Lundgrens bok Åshöjden. Något som David självklart läste som liten.

- Klart jag gjorde. Vill faktiskt gärna ha samlingsvolymen, den med alla böckerna i samma, så är det någon som sitter på den och vill bli av med den får de gärna höra av sig.

Publicerad 2010-02-13 kl 14:49
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå