POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ENGLAND
2v

Stora förväntningar på Lampard - känner ingen oro: "Är inte naiv"

Foto: Bildbyrån.

Frank Lampard har presenterats som ny tränare i Chelsea. 
Då är han inte orolig för att hans rykte kan bli förstört vid ett misslyckande.
- Jag ser inte det här som en risk, säger han enligt BBC. 

Chelsea-ikonen Frank Lampard, som tillbringade stora delar av sin karriär i Londonklubben, presenterades under torsdagen som ny huvudtränare i Chelsea. Detta efter att Maurizio Sarri tidigare i sommar lämnade Chelsea för att ta över Juventus och att engelsmannen förra säsongen ledde Championship-klubben Derby County till en play off-final om uppflyttning till Premier League. 

Lampard höll senare under torsdagen sin första presskonferens som Chelsea-tränare och medgav att det här nu blir hans största utmaning i karriären. 

- Ja, det är det. Min spelarkarriär är över. Nu börjar jag som tränare. Jag borde bli bedömd för vad jag gör här och framöver, säger han enligt BBC. 

Media ställde också frågor om hur han ser på att ett misslyckande skulle kunna leda till att hans rykte blir förstört som tränare. Då svarade han så här:

- Jag är inte naiv. Jag förstår att supportrarna vill ha framgång. Jag ser inte det här som en risk. Jag är inte rädd för nackdelarna. 

Lampard anser vidare att Chelsea - trots försäljningen av Eden Hazard - har ett starkt lag.

- Det är en stor konkurrens i toppen av tabellen. Vi har förlorat Eden Hazard, en av de bästa spelarna i världen, men vi har inte blivit decimerade. Vi har fortfarande ett väldigt starkt lag. 

Tränaren menar att Chelsea ska ha som målsättning att vinna Premier League.

- Vi vet att vi har ett transferförbud och att Manchester City och Liverpool stack i väg förra säsongen. Men min instinkt är att vara tävlingsinriktad och starta säsongen med att vi vill vinna. Om jag skulle suttit här och inte sagt det, så tycker jag inte att jag borde vara här. Det kan driva oss framåt att vi spelar i Champions League. Jag kommer inte att prata om tabellpositioner, det får ni fråga mig om efter säsongen, säger Lampard. 

Publicerad 2019-07-04 kl 17:56
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå